Ove nedjelje preporučujemo na televiziji

26.06.2022.

07:22

Autor: HRT

Nedjelja, 26. lipnja na Drugom

Nedjelja, 26. lipnja na Drugom

Foto: Njemačka '89 / serija

Iz programa HTV-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

U 20:10 ne propustite dokumentarni film Splitska fotorinolaringologija: Vječnost koja prolazi. Dvodijelni dokumentarni film ukratko bi se mogao opisati kao: "Grad Split - okom, grlom (riječju), njuhom i uhom" njegovih fotografa i građana.

U 21 sat prikazujemo američku romantičnu komediju Počinjem ponovno. Alice Kinney kći je Johna Kinneyja, redatelja više značajnih filmova koji se bave intimom, koji je umro prije nekoliko godina.

U 23:15 ne propustite dokumentarni film Ratovi Coco Chanel. Morala je voditi mnoge ratove kako bi od male sirote sluškinje postala slavna krojačica priznata diljem svijeta. Ovo je portret jedne od kultnih osobnosti 20. stoljeća. Vodila je rat protiv društvenog poretka, protiv običaja, protiv muškaraca, protiv bankara, protiv njezinih suvremenika. Rat protiv cijeloga svijeta.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U 20:05 prikazujemo politički triler Momci iz Brazila ( THE BOYS FROM BRAZIL, 1978.). Još jedan iznimno intrigantan film nastao na temelju romana američkog spisatelja Ire Levina (Rosemaryna beba, Stepfordske supruge), a režirao ga je Franklin J. Schaffner, jedan od najuglednijih američkih redatelja na prijelazu šezdesetih u sedamdesete godine, tvorac filmova kao što su "Planet majmuna", "Patton" i "Leptir".

U 22:10 prikazujemo prvu i drugu epizodu treće sezone špijunske serije Njemačka '89. Nakon što 9. studenog 1989. sruše Berlinski zid, superšpijun Martin Rauch upleće se u tu priču i mora snositi posljedice. Mirna je revolucija naglavačke okrenula njegov svijet. On i njegovi kolege iz HVA ne mogu se oporaviti od šoka. Njihova je vlada propala, organizaciju je zahvatio kaos, a budućnost im je neizvjesna. Koje bi poteze trebali povući? 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 21:05 ne propustite prvu epizodu popularne humoristične serije Leteći cirkus Montyja Pythona. Izvorna nadrealistična skeč-komedija koja najbolje prikazuje talente skupine Monty Python s Grahamom Chapmanom, Johnom Cleeseon, Terryjem Gilliamom, Ericom Idleom, Terryjem Jonesom i Michaelom Palinom u glavnim ulogama. Kao jedna od najoriginalnijih i najmaštovitijih humorističnih emisija u povijesti britanske televizije, prvi put prikazivana na BBC-ju od 1969. do 1974.

U 21:35 prikazujemo prvu epizodu dokumentarne serije Busheva era: obitelj, dužnost, moć - Očevi i sinovi. Jedna obitelj. Dva predsjednika. Naslijeđe koje je oblikovalo suvremenu Ameriku. Ovo je epska priča o obitelji Bush. Puna je složene unutarnje dinamike, bratskog suparništva, utjecajnih matrijarha i ekstremnog natjecateljskog duha.


Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!