Ove nedjelje preporučujemo na televiziji

26.03.2023.

07:00

Autor: HRT

Nedjelja, 26. ožujka na Prvom

Nedjelja, 26. ožujka na Prvom

Foto: Skrivene junakinje / film

Iz programa HTV-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Superpotjera
- novi kviz na HRT-u ne propustite u 20:15! U Superpotjeri je prvi put petero lovaca okupljeno u supertim. Samouvjereni do neba, svih petero rade kao jedan. Spremni su upustiti se u bitku sa svima koji dolaze. Stvorili su jedan od najmoćnijih kvizaških timova na planetu pa se postavlja pitanje: Tko ima sve što je potrebno da bi pobijedio lovce?

Film Skrivene junakinje djelomično se temelji na istoimenoj publicističkoj knjizi iz 2016. autorice Margot Lee Shetterly o trima matematičarkama koje su radile u NASA-i u vrijeme svemirske utrke. Dramu prikazujemo u 21:10.

Film Idealni muž snimljen je prema istoimenoj komediji Oscara Wildea (Dublin, 1854. - Pariz, 1900.). Kao i sve njegove drame i ova pršti od dosjetljivosti i duhovitih i brzih dijaloga. Wildeova sposobnost da na šarmantan, zabavan i naoko frivolan način kaže najveće istine o ljudskim odnosima još nije nadmašena. S istom lakoćom teče cijeli film u režiji Olivera Parkera. Romantičnu komediju pogledajte u 23:55.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

BBC Panorama emitirao je 20. studenoga 1995. ekskluzivni intervju stoljeća. Otvoreni intervju s princezom Dianom u kojem je prekršila sve protokole i razotkrila traume i skandal života u kraljevskom kućanstvu. Film Diana - Intervju koji je šokirao svijet prikazujemo u 20:15. 

Dokumentarni film Pigmalionov efekt o Ivici i Anti Kosteliću prikazujemo u 21:30. Snimanje filma Pigmalionov efekt počelo je 2013., u godini posljednje skijaške sezone Ivice Kostelića.

Kevin Whately vraća nam se u ulozi omiljenog detektiva Robbieja Lewisa u četiri nove epizode ove dramske uspješnice snimane u prelijepoj okolici Oxfordshirea. U seriji jednu od glavnih uloga tumači i Laurence Fox kao Lewisov mlađi pomoćnik Hathaway. Prva epizoda serije Lewis na rasporedu je u 23:20.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Potkraj 2017. novinari New York Timesa objavili su kako od 2007. u Pentagonu djeluje tajni program za istraživanje NLO-a pod nazivom "Program za identifikaciju naprednih aerosvemirskih prijetnji". Objavljena su tri videozapisa američke mornarice, u kojima su piloti F-18 neuspješno pokušavali presresti NLO-e tijekom vojnih vježbi na nosačima zrakoplova Nimitz i Roosevelt. O svemu spomenutom više u emisiji Na rubu znanosti u 20:10.

Simfonijski orkestar HRT-a 8. prosinca 2022. održao je treći koncert u Majstorskom ciklusu u KD Vatroslava Lisinskog. Nastupio je pod ravnanjem nagrađivane poljske dirigentice Marzene Diakun, a kao solist zablistao je hrvatsko-japanski violinist Luka Ljubas,pobjednik Violinističkog natjecanja Vaclav Huml u Zagrebu 2017. Snimku koncerta Luka Ljubas i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Marzene Diakun emitiramo u 22:45. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.    

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!