Ove nedjelje preporučujemo na televiziji

24.07.2022.

08:00

Autor: HRT

Mia Dimšić

Mia Dimšić

Foto: Marija Štilinović / HRT

Iz programa HTV-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Tijekom putovanja dugog godinu dana, putopisac Davor Rostuhar i njegova supruga Anđela dokumentirali su više od 130 parova u 30 zemalja istražujući u kojoj je mjeri ideja romantične veze određena specifičnim društvenim, geografskim i religijskim kontekstima. Drugi, završni nastavak dokumentarnog filma Ljubav oko svijeta pogledajte u 20:10.

Od 21:05 u Sunčana strana Prisavlja donosimo najljepše glazbene priče za ljubitelje mjuzikla i one koji će to tek postati! 

BBC-jeva dokumentarna serija Perzijanci - Povijest Irana u 22:40 vodi vas u povijesne i kulturne lokalitete diljem Irana, koje su rijetki zapadnjaci vidjeli.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U ciklusu Filmovi s 5 zvjezdica u 20:05 prikazujemo Oscarima nagrađenu sportsku dramu Rocky 2. Poslije silnog uspjeha Rockyja, Sylvester Stallone postao je velika zvijezda, ali slab gledateljski odjek njegovih dvaju sljedećih filmova F.I.S.T. i redateljskog debija Aleja Raj primorao ga je povratku prokušanoj formuli. Premda mnogi nisu vjerovali u njega, Stallone je ponovno prema vlastitom scenariju režirao, te filmom Rocky 2 postigao izvrstan komercijalni uspjeh. 

Njemačku ratnu seriju Podmornica ne propustite u 22:05. Priča je to o odlukama koje donosimo i o preživljavanju istražuje koliko je život bio emocionalno mučan za vrijeme Drugog svjetskog rata, kao i brutalnu realnost života u besmislenom ratu. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Peti nastavak nadrealistične skeč-komedije - Letećeg cirkusa Montyja Pythona s Grahamom Chapmanom, Johnom Cleeseom, Terryjem Gilliamom, Ericom Idleom, Terryjem Jonesom i Michaelom Palinom u glavnim ulogama emitiramo u 21:05. 

Jedna obitelj. Dva predsjednika. Naslijeđe koje je oblikovalo suvremenu Ameriku. Peti nastavak dokumentarne serije Busheva era: Obitelj, dužnost, moć - Bratsko suparništvo pogledajte u 21:35.

Mlada država Izrael od svog je osnutka 14. svibnja 1948. okružena neprijateljima. Zbog toga su njezine vođe odlučile osnovati tajnu policiju koja će biti dovoljno moćna da zaštiti novu državu, ali i sve Židove diljem svijeta. U 22:20 ne propustite dokumentarni film Povijest Mossada

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!