Ove nedjelje preporučujemo na televiziji

07.08.2022.

07:53

Autor: HRT

Nedjelja, 7. kolovoza na Prvom

Nedjelja, 7. kolovoza na Prvom

Foto: Na putu: Konjima do Crnog mora / dokumentarna serija

Iz programa HTV-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Dušan Bućan i Boris Veličan krenuli su u avanturu života dugu 1300 km na leđima kobila Zeke i Divne. Mogu li Zeka i Divna savladati strmi teren Đerdapske klisure i doći do "Zemlje za konje" saznajte u 20:10 u drugoj epizodi dokumentarne serije Na put: Konjima do Crnog mora.

 U 21:05 ne propustite posebno izdanje A strane koje smo posvetili autoru čije će note zauvijek ostati u našim srcima, velikom Rajku Dujmiću.

Samira Ahmed posjetit će ruševine prastaroga grada i vratiti se u vrijeme kad se Perzija suočila s najvećom prijetnjom... Posljednji nastavak BBC-jeve dokumentarne serije Perzijanci - Povijest Irana pogledjate u 23:40. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U ciklusu Filmovi s 5 zvjezdica u 20:05 prikazujemo sportsku dramu Rocky 3. I treći dio serijala o Rockyju Balboi napisao je i režirao Sylvester Stallone, a u njemu igra i naslovnu ulogu.

U 21:45 slijedi njemačka ratna dramska serija Podmornica. Priča je to o Drugom svjetskom ratu, a istražuje emocionalne muke te surovu stvarnost života u besmislenom ratu.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Počevši od zlatne groznice u Yukonu 1880., tri naraštaja obitelji Trump suočavaju se s novim granicama te postavljaju temelje na kojima će počivati slava i bogatstvo Donalda Trumpa. Dokumentarnu seriju Biografija: Dinastija Trump pogledajte u  21:35.

Dvadeset godina nakon što je Vladimir Putin došao na vlast, Rusija je duboko podijeljena zemlja. Mladi naraštaj protivi se sve većoj represiji režima. Za to je vrijeme Kremlj, koji i dalje uživa potporu velikog dijela starijeg stanovništva... Dokumentarni film Rusija protiv Rusije ne propustite u 22:15. 

U 23:10 emitramo BBC-jevu dokumentarnu seriju Planeti. Ova iznimno ambiciozna serija oživljava najdojmljivije događaje u povijesti Sunčeva sustava, primjenjujući revolucionarne vizualne efekte kako bi nam ispričala uzbudljivu priču o svih osam planeta.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!