07:51 / 21.04.2021.

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Kako je "autorevolucija" ubrzala i promijenila, te doslovce unijela revoluciju u naš svijet, poslušajte u današnjoj emisiji Divni novi svijet od 12:30.

O godišnjim dobima govorit ćemo u današnjoj emisiji Zavrti zvrk od 13:45.

Srijedom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Zavrti zvrk / HR1

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete premijerno priču Nade Mihoković Kumrić Ljekoviti čaj.

U večernjem programu Uvijek Prvi - obrazovanje i znanosti od 20:15 govorimo o Danima medijske pismenosti, o diskriminaciji na osnovu spola, trudnoće i materinstva, predstavljamo projekt Surf and sound zahvaljujući kojemu žrtve internetskog nasilja mogu dobiti pravnu i psihološku pomoć, a u rubrici Reci nešto govorimo o nedavno održanoj BUS konferenciji (Budućnost ugodnog stanovanja) i predstavljamo studentsku udrugu SUPEUS.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Melodije s patinom / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U emisiji Fotosinteza od 12:35 uoči Dana planeta Zemlje pitamo vas koliko ste ekološki osviješteni. Odvajate li otpad? Rade li to i vaši susjedi? Je li korona imala utjecaj na okoliš?

Od 18 sati možete pratiti prijenos nogometne utakmice HNL-a Istra - Rijeka, a od 20:30 prijenos nogometnog dvoboja Osijek - Dinamo.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 22 sati u emisiji Mikrokozmi slušat ćemo prvi dio eseja britanskog pisca Roberta Macfarlanea Gore uma - povijest fascinacije, u prijevodu Dinka Telećana.

Jedan od brojnih inventivnih iskoraka japanske skladateljice Yōko Kanno za futurističku animiranu detektivsku seriju Cowboy Bebop slušamo u Zvukopisu od 22:30. Glazbu izvodi sastav The Seatbelts u kojemu skladateljica svira klavijature.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!