07:50 / 13.10.2021.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a, ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković gošća je emisije Hrvatskog radija A sada Vlada koju nakon vijesti u 8 sati uređuje i vodi Ivica Ružičić.

Kako je Danilo Šerbedžija dočekao odluku Komisije Hrvatskog društva filmskih djelatnika da film Tereza 37 koji je režirao bude hrvatski kandidat u oskarovskoj kategoriji najboljeg stranog filma i zašto misli da hrvatski filmovi u toj proceduri nemaju prevelike šanse?

Koja su očekivanja Zrinka Ogreste uoči kino-distribucije njegovog filma Plavi cvijet?

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 donosimo i osvrt na Ogrestin film, apsolutnog pobjednika Pulskog filmskog festivala, kao i na neobičnu avanturu Zeleni vitez.

Srijedom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: A sada Vlada / HR1

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Obnovljeni i prošireni Hrvatski prirodoslovni muzej trebao bi ponovno otvoriti svoja vrata publici za dvije godine. U očekivanju tog trenutka, u emisiji Divni novi svijet od 12:30 saznajemo kakve se novosti tamo spremaju, jer bit će to jedan od najmodernijih muzeja.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

O jednom od najvećih postignuća veterinarske struke u zaštiti javnog zdravlja: Hrvatska je dobila status zemlje slobodne od bjesnoće. Tema je emisije Oko znanosti 13:10.

U emisiji Zavrti zvrk od 13:45 govorimo o čitanju, knjigama i slobodnom vremenu.

Po vašem izboru
od 16:05 slušat ćete album Ray Sings; Basie Swings iz 2006. Raya Charlesa.

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo djelo Davora Mojaša Na taraci kavane Dubravka. Konobar u kavani Dubravka na Pilama služio je dvoje zanimljivih gostiju, čuo ulomke njihova razgovora i saznao da je ona Illinka Kovacz, a on Mihaly Kertesz. Malo tko je povjerovao njegovoj priči kako je zapravo poslužio sorbet od limuna glumici Lucy Doraine, a čašu malvazije budućemu kultnom redatelju "Casablance" Michelu Curtizu.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Nade Mihoković-Kumrić Što vila Strahulja ima s nepospremljenom sobom.

Male forme

Male forme

Foto: Dramski program HR-a / HRT

U večerašnjoj emisiji Uvijek Prvi od 20:15 govorimo o 13. Festivalu prava djece koji je jučer otvoren online panelom Poslušajte nas malo, ako vam je stalo! Djeca i mladi govore o posljedicama današnjih kriza. Osim toga doznajemo na koji način Udruga za podršku žrtvama i svjedocima može pomoći ljudima da dobiju pravne informacije o tome kome se obratiti u kojem trenutku kako bi dobili pomoć, bilo pravnu ili psihološku.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 18:45 možete pratiti prijenos rukometne utakmice Lige prvaka KIEL- PPD Zagreb.

Od 20:30 u emisiji Ovo malo duše gošće su prof.dr. Jasminka Stepan Giljević pedijatrica (hematoonkolog) iz Klinike za dječje bolesti Zagreb i Jadranka Zdeličan članice Hrvatske udruge prijatelja hospicija, a gostovat će u povodu Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi, čiji je ovogodišnji slogan Ne ostavljajte nikoga iza sebe - jednakost u dostupnosti palijativne skrbi. Govorit ćemo o palijativnom timu i važnoj pomoći bolesniku i njegovoj obitelji, da u posljednjim danima živi dostojanstveno i sa manje boli.

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Ovo malo duše / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati možete slušati izravni prijenos koncerta Jazz orkestra HRT-a izravno iz studija Bajsić na Prisavlju. Na programu su nove skladbe za Jazz orkestar Marka Šolmana, Hrvoja Štefanića i Brune Mičetića. Dirigent je Miron Hauser.

 Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a

Foto: Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!