05:10 / 27.10.2021.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a, ove srijede, među ostalim preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat gost je emisije Hrvatskog radija A sada Vlada koju nakon vijesti u 8 sati uređuje i vodi Ivica Ružičić.

Srijedom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: A sada Vlada / HR1

Od 9:30 možete slušati prijenos iz Hrvatskoga sabora gdje će predsjednik Vlade Andrej Plenković podnijeti godišnje izvješće o radu Vade Republike Hrvatske.

U Melodijama s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fotoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut ˝evergreena˝ ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Melodije s patinom / HR1

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Braće Grimm: Bremenski gradski svirači.

Ove srijede u programu Uvijek Prvi od 20:15 predstavljamo vam neke od sudionika Smotre hrvatskoga školskog filma te doznajemo više o radu filmskih skupina u osnovnim i srednjim školama.

Provjerili smo kako se obilježava ovogodišnji Međunarodni dan animacije u organizaciji ASIFA Hrvatske. Zavirili smo i na Prvi Yarn Craft Fest održan ove subote u Zagrebu. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 18:35 u emisiji Ovo malo duše gost je Luka Poslon, a emisija je posvećena 9. tjednu Svjetskom savezu mladih Hrvatska, s motom "Danas za sutra". Kao tajnik Svjetskog Saveza mladih Hrvatska, govorit će o programu koji će se kroz ovaj tjedan održavati kroz radionice i okrugle stolove na različitim lokacijama i u tri grada, podružnicama (Zagreb, Osijek i Split) koje okupljaju oko 200-tinjak članova.

Od 20:45 možete pratiti prijenos rukometne utakmice Lige prvaka PPD Zagreb - Montpellier.

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Ovo malo duše / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 20 sati u Izlogu sadašnjice donosimo skladbe za flautu Doine Rotaru uz izjave Doine i Diane Rotaru o procesu učenja skladanja te nekim velikanima koji su utjecali na njihov rad.

U drugome dijelu emisije predstavljamo opsežno djelo "Spiegel" za klavir i elektroniku austrijske skladateljice Katharine Klement s koncerta održanog u Baselu pod naslovom "Flamboyant darkness" na kojem je izvedena i istoimena skladba za violu i elektroniku Jorgea Sanchez-Chionga.

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Izlog sadašnjice / HR1

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!