Ove srijede preporučujemo

03.11.2021.

07:50

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Zbog čega se redatelj Branko Schmidt u svom zadnjem filmu "A bili smo vam dobri" dohvatio još jedne neuralgične teme hrvatskog društva - političke manipulacije braniteljskom populacijom? Označava li recentni triler "Posljednji dvoboj" povratak u autorsku formu veterana Ridleya Scotta? Zašto je horor "Halloween ubija" jedan od najsmislenijih nastavaka među franšizama filma strave? Tim se pitanjima bavimo u emisiji o filmu Licem u lice od 10:05.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Kako je izgledala "svemirska" 1969. godina u emisiji Divni novi svijet od 12:30 saznajemo od gosta Ogrena Variole, člana Astronomsko aeronautičkog društva Zagreb.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije i američke jazz pjevačice Deborah Carter.

U Melodijama s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Katje Šimunić Irena Milovan: Giselle, učiteljica. Irena Milovan je balerina i baletna pedagoginja, U ovoj kratkoj dokumentarnoj formi usredotočujemo se na njezine senzibilne, misaone i emocionalne refleksije o baletnoj pedagogiji i baletu Giselle.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Nade Mihoković Kumrić Tronogi gavran.

Galerija
Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija, Foto: Po vašem izboru/HR1
Ilustracija, Foto: Dario Njavro/HRTEmisija Prvog programa Hrvatskog radija, Foto: Melodije s patinom/HR1Emisija Prvog programa Hrvatskog radija, Foto: Male forme/HR1

Ove srijede u programu Uvijek Prvi od 20:15 predstavljamo Knjigoljupke, ljubiteljice čitanja i dobre knjige. Okupljaju se jednom mjesečno i razgovaraju o knjigama, pa u večerašnjoj emisiji očekujemo i nekoliko književnih preporuka. Upoznajemo i dvije izuzetne žene - pravnice koje su napustile svoje uspješne karijere i okrenule se duhovnom razvoju. Upoznajemo Vandu Brezonjić, autoricu knjige "Uspjela sam, živjet ću" i Ines Grubišić osnivačicu Centra za mindfulness LAR u Rijeci.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 18:35 u emisiji Ovo malo duše u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, emitiramo emisiju posvećenu promociji romana Svitanje, autora prof. dr. sc. Veljka Đorđevića, koji je zajedno sa prof. dr. Marijanom Braš, interpretirajući priče iz romana, svjedočio o ljudskoj potrebi za ljubavi, sigurnosti i bliskosti, osobito u sutonu svoga života.

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Ovo malo duše / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati u Izlogu sadašnjice donosimo koncertnu posvetu skladateljskim pionirkama na koncertu ansambla Basel Sinfonietta kojim je ravnala dirigentica Jessica Horsley. Redom su to poljska skladateljica Grazyna Bacewicz, engleska skladateljica Ruth Gipps , švicarska skladateljica Cecile Marti, engleska pijanistica i skladateljica s početka prošlog stoljeća Dorothy Howell te njezina američka suvremenica Florence Price.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!