05:38 / 10.11.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Glavni program 19. Zagreb Film Festivala, između ostaloga, donosi pobjednike tri najveća svjetska festivala. Čime je filmsko-glazbena biografija pjevača Tome Zdravkovića očarala gledatelje diljem naše regije pa i u Hrvatskoj? Je li drugi nastavak Venoma jedan od najjednostavnijih Marvelovih projekata posljednjih godina i u kakvoj je to vezi s njegovom kvalitetom? To su središnje teme emisije o filmu Licem u lice od 10:05.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Vremena se mijenjaju, može li naša prehrana ostati ista? Izazov je to koji su prihvatili mladi ljudi koji se bave hranom, među kojima je tim 'Zdravko' osvojio visoko 4.mjesto na nedavno održanom europskom natjecanju 'Ecotrophelia'. O tome govorimo u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Po vašem izboru
od 16:05 slušat ćete album iz 2014. Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije i njegovih gostiju.

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo djelo Branke Žodan: Ovca u ormaru. Ivana je jako voljela prijateljičinu majku i često je posjećivala, a prijateljica Ljerka je, živeći daleko, izgubila kontakt i s majkom i sa stvarima koje su ostale iza nje. Odlučuje sve prodati bez žaljenja, izuzev jednoga kaputa od astrahana. Koji će tužno blejati iz Ivaninog ormara.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Nada Iveljić: Zečja pamet

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Male forme / HR1

Ove srijede u programu Uvijek Prvi od 20:15 govorimo o knjigama i to kroz izložbeno-edukativni projekt Tehničkog muzeja Nikola Tesla "Čovjek i tehnika - povijesno putovanje s knjigom u ruci", a predstavljamo i knjigu "Liderstvo u globalnom kaosu", te govorimo o preduvjetima za osobnu uspješnost.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 18:35 u emisiji Ovo malo duše tema "More, ljudi, masline" posvećena je ljudima s Vira, koji su okupljeni oko svog župnika, don Jure Zubovića, u međusobnom pomaganju i podršci, berbi maslina, zajedno u radu, molitvi i veselju. U emisiji govore don Jure Zubović, Anđelka Filipović (povratnica iz Švicarske) i Rozika Bezjak (povratnica iz Njemačke), o svim ljepotama dalmatinskog podneblja i života izvan turističke sezone.

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Ovo malo duše / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskog radija od 20 sati možete pratiti prijenos koncerta Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije iz studija Zvonimir Bajsić na Prisavlju pod vodstvom Mirona Hausera. Ugostit će Marka Črnčeca, jednog od najuspješnijih slovenskih glazbenika na međunarodnoj jazz sceni koji već godinama živi i djeluje u New Yorku.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!