Ove srijede preporučujemo

22.09.2021.

07:44

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Zašto novi film iz Marvelova porteflja Shang-Chi i legenda o deset prstenova, s prvim azijskim superherojem na filmskom platnu, više podsjeća na dalekoistočne spektakle nego na uobičajena ostvarenja sa superjunacima? Izgleda li nam komedija Free Guy, koja se poigrava sa stvarnosti i fikcijom, ponešto bolje, jer smo u pandemijskim vremenima željni humora? Čime je hongkongški redatelj Wong Kar-Wai, čija se retrospektiva filmova upravo prikazuje u kinu Tuškanac, zadužio suvremeni film pa ga se svrstava među najvažnije filmske autore današnjice? To su teme o kojima razgovaramo u emisiji Licem u lice posvećenoj filmu od 10:05.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Kako dron može biti koristan u pravovremenom otkrivanju promjena u šumi, pokušajte doznati u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Koji su procesi doveli do povećanja saliniteta u Jadranu te kako će te promjene utjecati na živi svijet u moru otkrivamo u emisiji Oko znanosti od 13:10.

U današnjoj emisiji Zavrti zvrk od 13:45 učenici viših razreda osnovne škole govore o znanosti, mašti i budućnosti.

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo djelo Višnje Biti Priče o Romima - Ne znate što propuštate. Sudjeluju Vesna Perhoč, učiteljica u Osnovnoj školi dr. Ivana Novaka, Macinec, i djeca iz romskog naselja Parag u Međimurju.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Majde Makovec-Joksimović Skoro kao priča o Crvenkapici.

U večerašnjoj emisiji Uvijek Prvi od 20:15 pozivamo vas na 10. Znanstveni piknik koji se održava 24. i 25. rujna u Gornjoj Stubici u Dvorcu Oršić. Vodimo vas na 54. PIF - Međunarodni festival kazališta lutaka, posjetit ćemo i Etnografski muzej Istre u Pazinu, a doznajemo više i o alzheimerovoj bolesti. U rubrici Reci nešto upoznajemo učenike Škole za cestovni promet u Zagrebu koji se kroz novi predmet u njihovoj školi obrazuju o električnim automobilima.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U emisiji Ovo malo duše od 20:30 gošća je mag. med. techn. Bernardica Pavlić Pračić sa KBC Rebro Zagreb, a predstavit će projekt, nedavni diplomski rad na temu Kvaliteta života zlostavljane i zanemarene djece i njihova integracija u društvo. Javnosti je poznata i po svojim humanitarnim akcijama za blagdane, skupljajući donacije u igračkama i slikovnicama, kako bi malim bolesnicima olakšali i uljepšali boravak i liječenje.

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Ovo malo duše / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati ciklus Izlog sadašnjice predstavlja ovogodišnje izdanje festivala nove komorne glazbe u Wittenu koji je bio održan u travnju. Treća emisija ovog niza donosi drugi dio zaključnog festivalskog koncerta koji je ostvario orkestar domaćin - Simfonijski orkestar Zapadnonjemačkog radija iz Kölna pod ravnanjem dirigenta Michaela Wendenberga.

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Izlog sadašnjice / HR1

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!