07:49 / 06.10.2021.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a, ove srijede, među ostalim preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Iako je riječ o filmu koji u cijelosti dekonstruira mit o Jamesu Bondu, posljednji dio te franšize od koje se oprašta dosadašnji nositelj uloge najslavnijeg filmskog agenta - Za smrt nema vremena - ima niz kvaliteta te pokoju manu. Fantazija, akcija i avantura spojeni su u filmu Zeleni vitez koji, međutim, nije blockbuster niti je tako mišljen.

Zašto su radnici tvornice ITAS postali fenomen tranzicijskog gospodarstva i kako je Srđan Kovačević o tome snimio svoj nagrađivani dokumentarac Tvornice radnicima? To su središnje teme emisije o filmu Licem u lice koja je na programu do 10:05. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Prijelaz s ljeta u jesen bio je pun zanimljivih događanja u svemiru. O njima govorimo u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Zašto se u Velebitskim jamama unatoč globalnom zagrijavanju i dalje nakuplja snijeg i led te možemo li istraživanjem špilja i jama preciznije predvidjeti buduće klimatske procese otkrivamo u emisiji Oko znanosti 13:10.

Album BRAND NEW DAY iz 1999. godine britanskog kantautora Stinga možete slušati od 16:05 u emisiji Po vašem izboru.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Johna Galsworthya: Napukla cipela. Iznenadan susret dvojice poznanika odvede ih na objed kako bi se prisjetili dana u kojima su zajedno radili amatersku kazališnu predstavu u kojoj je jedan od njih bio jedini pravi, profesionalni glumac. „Amater“, nazovimo ga tako, inzistira na biranim i skupim jelima i pićima, blagoglagoljiv je i želi svakako doći na predstavu svoga sugovornika, sve dok ne ugleda njegovu napuklu cipelu.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Male forme / HR1

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Nade Iveljić: Slonić vatrogasac.

U večerašnjoj emisiji Uvijek Prvi od 20:15 vodimo vas na treći po redu MakerFair - obiteljski festival izuma, kreativnosti i snalažljivosti, održan prošlog vikenda u Zagrebu. Govorimo i o nekim aktivnostima Saveza društava "Naša djeca Hrvatske" u sklopu Dječjeg tjedna, a bit će riječi i o cjeloživotnom učenju i dodatnoj edukaciji.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Emisija Ovo malo duše od 18:35 posvećena je 13. međunarodnom simpoziju umjetničke keramike Ješkovo, kraj Koprivnice.

Riječ je o iznimnoj međunarodnoj manifestaciji koja okuplja umjetnike iz cijelog svijeta te ih u Ješkovu povezuje s osobama s invaliditetom, odnosno osobama s intelektualnim teškoćama.

Dragutin Ciglar Lao
, osnivač je i glavni organizator te donator ovoga skupa svih godina, svjedočeći kako cijelo društvo mora pronalaziti putove integracije za osobe s invaliditetom, pa tako i kroz umjetnost.

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Ovo malo duše / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3) 

Na Trećem programu od 22:30 u Zvukopisu u čast grčkom filmskom skladatelju Mikisu Teodorakisu, koji je umro 2. rujna slušamo njegovu glazbu za film "Sutjeska" redatelja Stipe Delića.

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Zvukopis / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!