08:04 / 24.11.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 9:30 možete pratiti prijenos Aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru.

Po vašem izboru
od 16:05 slušat ćete album Music Conversation iz 2020. Silvija Glojnarića i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo djelo Milana Begovića “Feragosto, Ballata, Pastourelle”. Milan Begović hrvatski je modernistički dramski pisac, novelist, romanopisac, ali i pjesnik, kojega u ovoj kratkoj radiofonskoj formi predstavljamo ljubavnim pjesmama: sunčanim i zanosnim “Feragostom”, dvijema faunskim “Ballatama” i dvjema melankoličnim “Pastourelle”.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Male forme / HR1

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču braća Grimm Dvanaest lovaca.

Ove srijede u programu Uvijek Prvi od 20:15 najavljujemo 21. Naj, Naj, Naj festival, posvećen 40. godišnjici kazališta Žar ptica koji po prvi put ide online. Govorit ćemo i o najčešćim oblicima vršnjačkog nasilja tijekom pandemije, njegovim uzrocima i prevenciji. Posjetili smo i trening samoobrane koji je namijenjen svim dobnim skupinama, a začet je u Izraelu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

U emisiji Ovo malo duše od 18:35 gošća je Josipa Galić ravnateljica Učeničkog doma Marija Jambrišak u Zagrebu. Riječ je o odgojno-obrazovnoj ustanovi koja učenicama nudi smještaj za vrijeme akademske godine, Ravnateljica Josipa Galić također sa svojim primjerom volontiranja (boravak u Africi pet puta) svjedoči o osjećaju za druge, zahvalnost i poniznost, potrebu da nam dobrota bude stil življenja, bez obzira na različitosti.

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Ovo malo duše / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati u Izlogu sadašnjice predstavljamo ovogodišnje izdanje Novalis festivala koje je bilo održano početkom listopada u Osijeku koncertom koji je donio 9 novih skladbi nagrađenih mladih skladatelja i skladateljica na posebnome festivalskome natječaju za radionicu i koncertnu praizvedbu. Koncertni program naslovljen "Nova normalnost" okupio je zanimljive i raznolike skladbe koje su mladi skladatelji sa svih strana svijeta koncipirali posebno za ovu priliku.

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Izlog sadašnjice / HR1

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!