Ove srijede preporučujemo

16.02.2022.

07:52

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U mjesečnom pregledu vaših pisama o kretanju svega i svačega, o tome što je zapravo nepostojano i postoje li nam emisije na internetu poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave gost je emisije Hrvatskog radija A sada Vlada koju nakon vijesti u 8 sati uređuje i vodi Ivica Ružičić.

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 donosimo sve o ovogodišnjim nagradama Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara. Uobičajeno, osvrnut ćemo se i na dva repertoarna naslova - za Oscara nominiranu norvešku romantičnu dramu Najgora osoba na svijetu i na redateljski dugometražni prvijenac poznate glumice Maggie Gylenhall Mračna kći snimljen prema romanu Elene Ferante.

 Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 govorimo o školskom odmoru.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album The Zagreb jazz quartet.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Višnje Biti Hrapačuša. Kratka dokumentarna forma o posebnoj torti koja potječe iz Dola na Braču, a ime je dobila po bračkom kamenu na koji podsjeća njezina slatka kora od bjelanjaka, šećera i komadića nemljevenih jezgri oraha. Ovu tradicionalnu bračku tortu je Ministarstvo kulture proglasilo zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Otmica za rođendan Branke Primorac.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 doznajte više o Međunarodnom danu žena i djevojaka u znanosti, Udruzi Bioteka, izložbi ŠPUD - Povratak te Tjednu psihologije.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

U emisiji S mjerom od 9:40 i od 16:40 razgovaramo o tome da li dok kupujete, proučavate nutritivne tablice, a doznat ćete kako nastaju i jesu li nam dovoljne? Temu za ovu epizodu pripremila je Zdenka Podhraški Relja.

Od 14 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 16:35 emisija Život glazbe posvećena je velikom hrvatskom dirigentu Nikši Barezi. Danas ćemo ga predstaviti kao dirigenta opusa Giuseppea Verdija.

Život glazbe

Život glazbe

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!