06:59 / 23.02.2022.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Ako znamo što znači plebiscitarno, može li nešto biti odlučeno gotovo plebiscitarno doznat ćete u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 6:45.

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 osvrnut ćemo se na filmove Janje, islandsku obiteljsku dramu s elementima horora i Benedette, ostvarenje kontroverznog filmaša Paula Verhoevena u kojem on nastavlja čeprkati po mračnim zakucima ljudske svijesti.

Donosimo vam priču o Frankensteinu Andyja Warhola, nevjerojatnom filmofilmskom iskustvu koji se prikazuje u programu kultnih djela u zagrebačkoj Kinoteci.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Radioaktivnost u moru je normalna pojava. Osim kad prijeđe granice propisanoga, a o tome govorimo u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

Možemo li uz današnju tehnologiju i znanje određene kemijske reakcije provesti na energetski učinkovitiji način i tako da ne proizvodimo toliko otpada? Kemičari danas vrlo intenzivno rade na tom polju, a među njima su i naši znanstvenici koji će nam koncepte zelene kemije predstaviti u emisiji Oko znanosti od 13:10.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 govorimo o streličarstvu.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Time Out iz 1959. Kvarteta Davea Brubecka.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo treći dio djela Jasminke Domaš: „Kadišl i nebeski putnici”.. Ovaj kratki zapis ozvučuje intimne strahove židovskih djevojaka i mladića i užasnutost odraslih žena i muškaraca od budućnosti, od uhićenja, od deportacije.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Bodljika - Nade Mihoković-Kumrić.

U Večernjem programu "Uvijek Prvi" od 20:15 povodom Dana ružičastih majica donosimo razgovor s redateljem filma „Škola – mjesto sigurnosti učenika“, Dariom Keserom. Osim toga govorimo i o kriptovalutama, a predstavljamo i neke od aplikacija za mentalno zdravlje.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija u emisiji S mjerom od 9:40 te od 16:40 doznajemo kako nas primjena norma može zaštititi od posljedica potresa?

Od 14 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskog radija od 20 sati ciklus Izlog sadašnjice predstavlja prošlogodišnje izdanje festivala suvremene glazbe Musikprotokoll koji u Grazu organizira i programira Austrijski radio. Druga emisija uz ostalo donosi istraživački projekt američkog autora Philla Niblocka "Exploratory Project". Potom pratimo nastup trija MOPCUT koji je izveo improvizirani nastup temeljen na njihovu drugome albumu "Jitter".

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!