07:21 / 02.03.2022.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Naša današnja jezična tema u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45 je prelaženje granice bliskosti u situacijama u kojima to nije primjereno.

Od 10:30 možete pratiti izravni prijenos iz Sabora Republike Hrvatske o stanju u Ukrajini. Čut ćete izvješće premijera Andreja Plenkovića i stajališta Klubova zastupnika. 

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U emisii Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album američke pjevačice i glumice Julie London, Yummy, Yummy, Yummy iz 1969. godine.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Višnje BitiPriče o Romima - Mi volimo djecu. Priča o romskim pomagačima u nastavi koji predstavljaju sponu između romskoga naselja Parag u Međimurskoj županiji i Osnovne škole Dr. Ivana Novaka u Macincu. Oni uspostavljaju mostove između roditelja, djece i stručnih suradnika u školi, a njihov je poučak: Djecu treba odgajati da idu prema naprijed, a ne prema natrag.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Jagode Sablić Da mama, da tata.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

U Večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 donosimo: Neizvjesnost i nesigurnost, te odlazak u nepoznato zbog rata u vlastitoj državi ono je s čime se susreo ukrajinski narod. Kako razgovarati s djecom i kako ih uključiti u svakodnevni život u Hrvatskoj uz što manje trauma, tko se sve uključuje i na koji način u rad s obiteljima poslušajte večeras u emisiji Uvijek Prvi obrazovanje i znanost.

Vodimo vas i u Svijet Mladena Kušeca. Naime, u povodu rođendana književnika i novinara Mladena Kušeca, a s ciljem da njegova djela ostanu živa među svima nama, pokrenut je portal na kojemu možete doznati više o njegovom životu i radu te pročitati neke od knjiga napisanih za djecu i odrasle.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Kakve veze ima Kolumbovo jaje s normom HRN ISO 10018:2020? Doznat ćete u emisiji S mjerom od 9:40. Temu za ovu epizodu pripremila je Ana Devčić Jeras.

Od 17:35 možete slušati prijenos polufinalne nogometne utakmice za hrvatski nogometni Kup Hajduk – Gorica.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati ističemo izravni prijenos koncerta Jazz orkestra HRT-a iz dvorane Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Solisti su pjevačica Valerija Nikolovska i saksofonist Miro Kadoić, Dirigent je Miron Hauser.

Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!