Ove srijede preporučujemo

09.03.2022.

07:34

Autor: Gorana Hegediš/HR

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Ako dvojica trče, čije je vrijeme brže, kome nedostaju sekunde i tko stiže kao prvi? Doznajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković gošća je emisije Hrvatskog radija "A, sada Vlada" koju nakon vijesti u 8 sati na 1. Programu uređuje i vodi Ivica Ružičić.

A sada Vlada

A sada Vlada

Foto: HRT / HRT

S kolikim su uspjehom Matt Reeves i njegova autorska ekipa repozicionirali serijal o Batmanu u novom nastavku te franšize? Koje su emocije vodile britanskog redatelja Kennetha Branagha u povijesnoj drami Belfast smještenoj u tom gradu u vrijeme najžešćih sukoba katolika i protestanata? Što i tko stoji iza projekta Filmske magistrale? Na ta pitanja odgovaramo od 10:05 u emisiji o filmu Licem u lice.

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U vrijeme Hladnoga rata SAD i SSSR vode i borbe za premoć u svemiru. Kako je to bilo 1971.g., poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

U emisiii Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Singin with the Big Band iz 1994.. jazz glazbenika Barrya Manilowa.Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Monike Herceg: “Teorem Emmy Noether naučila sam na faksu ”. Ovo je pjesma Monike Herceg o Amalie Emmy Noether, rođenoj 1882. u Erlangenu, u Njemačkoj, jednoj od najboljih matematičarki svih vremena. Njezine inovacije u višoj algebri smatraju se najkreativnijom apstraktnom algebrom modernih vremena.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Une Radić: Drvosječa i duh iz bunara.

U Večernjem programu "Uvijek Prvi" od 20:15 donosimo: predstavljamo vam pobjednike natječaja za kratku priču za mlade V.B.Z.-a "Sve je lako kad si mlad?" na koji su pristigle čak 83 sjajne priče mladih do 18 godina.

Donosimo i reportažu snimljenu na Cvjetnom trgu u Zagrebu na događaju "Znanost u prolazu" koji je za cilj imao promovirati hrvatske znanstvenice kao uzor novim generacijama. I u drugom dijelu emisije govorimo o ženama u Hrvatskoj, odnosno o njihovom položaju u poslovnom svijetu i kod kuće.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 18 sati možete slušati prijenose polufinalne nogometne utakmice za Kup Hrvatske Rijeka – Osijek i rukometne utakmice Lige prvaka Aalborg – PPD Zagreb.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskog radija Ciklus Izlog sadašnjice od 20 sati predstavlja prošlogodišnje izdanje festivala suvremene glazbe Musikprotokoll koji u Grazu organizira i programira Austrijski radio. Treća emisija u nizu reprodukcija koncerata donosi nastup ukrajinskog kvarteta Danapris koji je prvi put sudjelovao na festivalu, Drugi dio emisije donosi nastup ansambla Dissonart

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!