07:39 / 16.03.2022.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U današnjoj emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 i 19:45 saznat ćete poantu, ali nećemo poantirati!

Na koje se sve načine filmska zajednica diljem svijeta suprotstavlja ruskoj invaziji na Ukrajinu? Zašto je film Heroj dvostrukog iranskog oskarovca Ashgara Farhadija potiho kontroverzan? Kako je britanski redatelj Joe Wright u žanru mjuzikla iščitao znanu priču o Cyranu de Bergeracu? Ma ta pitanja odgovaramo u emisiji Licem u lice od 10:05.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Žene za volanom tema je emisije Divni novi svijet od 12:30.

Može li nam znanje iz fizike pomoći u razumijevanju i rješavanju problema bioloških sustava poslušajte u emisiji Oko znanosti od 13:10.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrkod 13:45 govorimo o sportu i zabavi, a o tome doznajemo od učenika iz Karlovca.

U emisiii Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Music Conversation 2020 Silvija Glojnarića i Jazz orkestra HRT-a.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Koraljke Bakota Pucko Bas i njegovi kućni ljubimci.

U Večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 vodimo vas u UNICEF-ov Muzej realnosti koji se otvara u Zagrebačkom plesnom centru uz poruku "U svjetlu mogućnosti". Doznajemo i što se sve diljem Hrvatske događa u Tjednu mozga, a glavne teme bave se povezanošću mozga i COVID-a, post COVID sindromom te učinkom pandemije na spavanje i učenje kod studenata. Najavljujemo i 6. konferenciju Hrvatski dan debljine te se bavimo pitanjem "Utječe li debljina na osobnost čovjeka?".

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2) 

Nakon što smo se igrali na igralištu, nastavljamo i sa sigurnom igrom kod kuće! Temu za emisiju S mjerom od 9:40 te od 16:40 pripremila je Vesna Ferenčak Brodarić

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

U emisiji Ovo malo duše od 18:35 gost je izvanredni profesor dr.sc. Luka Bonetti, prodekan za studije i studente Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Emisija je posvećena Europskom danu logopedije, koji se ove godine obilježava na temu "Logopedija kroz sva životna razdoblja".

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

Od 22:30 u Zvukopisu slušat ćete soundtrack slavnog francuskog jazz pijanista i skladatelja Martiala Solala za jednako slavni film Do posljednjeg daha redatelja Jean-Luc Godarda. Originalnu glazbu je izveo sam Solal sa svojim sastavom vrsnih glazbenika.

Zvukopis

Zvukopis

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!