Ove srijede preporučujemo

23.03.2022.

07:40

Autor: Gorana Hegediš/HRT

default error photo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Određeni i neodređeni oblici pridjeva često zbunjuju. O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Uoči oskarovske noći u emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 razgovaramo o povijesno-političkoj drami Biti Ricardovi koja ima važnu ulogu u oskarovskoj utrci, poglavito u glumačkim kategorijama. Osvrnut ćemo se i na prošlogodišnjeg iznenađujućeg kanskog pobjednika, francuski film Titan, a obilježit ćemo i pola stoljeća od početka prikazivanja Kuma, ostvarenja koje se uvijek nalazi na vrhu ili pri vrhu izbora za najbolji film svih vremena.

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Halo? Sjeća li se još netko kako je prva telefonska linija povezala Zagreb? O tome se raspitujemo u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

U emisiji Oko znanosti od 13:10 donosimo vam priču s Madagaskara na kojem je hrvatska primatologinja dr. sc. Elena Račevska istraživala populaciju ugroženih ogrličastih smeđih lemura.

Oko znanosti

Oko znanosti

Foto: HRT / HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 govorimo o školskim predmetima, budite s nama jer matematika više nije nateži predmet. Govorimo o školskim predmetima, budite s nama jer matematika više nije nateži predmet.

U emisiii Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Ben Webster Plays Ballads iz 1988. godine američkog jazz glazbenika Ben Webstera.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Andree Zlatar: "Veliko spremanje". Veliko spremanje stana nije samo pospremanje stvari, nego i pospremanje duše, dodir s vlastitom prošlošću i svođenje računa sa samim sobom. Za veliko spremanje je, kaže nam u ovome kratkom, gotovo autobiografskome suptilnom zapisu Andrea Zlatar, potrebna i velika inspiracija.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Branka Maleša: Šumski kvart: med i ljubav.

U Večernjem programu "Uvijek Prvi" od 20:15 vodimo vas na 2. HURTOK – susrete i kreativne radionice za djecu i odrasle u Centru mladih Ribnjak kao podrška izbjeglicama iz Ukrajine, a predstavljamo i studentsku udrugu BEST Zagreb koja i ove godine organizira već šesti A.I. BattleGround [EJ AJ BETL GRAUND] - natjecanje u razvoju umjetne inteligencije.

U drugom dijelu emisije govorimo o Hrvatskom likovnom društvu, jednoj od rijetkih likovnih udruga koja se može pohvaliti s tri nagrade Sabora kulture, a 15. ožujka proslavili su 40. rođendan.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2

Na Drugom programu Hrvatskoga radija u emisiji Ovo malo duše od 18:35 bit će riječi o spotu "Svi smo isti", a gostuju; prof. glazbene kulture i osnivačica školskog zbora u OŠ Marina Držića u Zagrebu i učenica te škole i zborašica, Doris Rešetar. Riječ je o spotu kojeg su organizirali i u njemu sudjeluju, učenički zbor OŠ Marin Držić, Centar za rehabilitaciju Zagreb (djeca s teškoćama u razvoju) i Ana Rucner.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskog radija od 20 sati ciklus Izlog sadašnjice u nizu pet emisija donosi reprodukcije s prošlogodišnjeg festivala Glazbeni dani u Donaueschingenu, festivala koji je proslavio 100. obljetnicu kao najvažniji i najprestižniji festival suvremene glazbe. Prva emisija donosi snimku praizvedbe potresnog djela izraelske skladateljice Chaye Chernovin "Unhistoric Acts" za zbor i gudački kvartet koje progovara o bijesu i tuzi - bijesu zbog ubojstva Georgea Floyda i povijesne nepravde, te tugu i žaljenje zbog pandemije koronavirusa.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!