Ove srijede preporučujemo

15.12.2021.

07:53

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Može li komedija Po tamburi u kojoj je redatelj Stanislav Tomić spojio tamburašku glazbu s tex-mex poetikom i slavnim filmom Ratnici podzemlja vratiti zanimanje publike za hrvatski film? Koja su ostvarenja obilježila devetnaesto izdanja Festivala filmova o ljudskim pravima? Kako je "holivudski čudak"  Wes Anderson u Francuskoj depeši odao počast starom, tradicionalnom novinarstvu? Na ta pitanja odgovaramo od 10:05 u emisiji o filmu Licem u lice.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

Kako je to bilo biti znanstvenik ondje na samom početku, u osvit novoga stoljeća, i kako svi sudjeluju u recentnim tokovima znanosti o moru danas u emisiji Divni novi svijet od 12:30 govore predstojnik CIM-a, koji djeluje u okviru Instituta Ruđer Bošković, dr. sc. Martin Andreas Pfannkuchen i znanstvena suradnica Centra dr. sc. Mirta Smodlaka Tanković.

U svim postnatalnim tkivima postoje mirujuće matične stanice koje su na odgovarajući podražaj sposobne dati diferencirano stanično potomstvo. O uporabi matičnih stanica u regenerativnoj medicini govorimo u emisiji Oko znanosti od 13:10.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk 13:45 govorimo o igri i pripremama za božićne blagdane.

Galerija
Divni novi svijet, Foto: HRT/HRT
Oko znanosti, Foto: HRT/HRTZavrti zvrk, Foto: HRT/HRT

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album pjevačice Doris Day iz 1964. pod naslovom Christmas.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Katherine Mansfield Ukiseljeno koprom. Nakon šest godina što se nisu vidjeli, Vera slučajno susretne bivšega dečka. Razgovor započinje njegovim komplimentima, a i Vera nalazi pozitivne promjene na muškarcu koji je trebao postati njezin muž, ali tada - nije se dogodilo. Razgovaraju o prošlosti, a usporedno se u njezinim unutarnjim monolozima razotkriva preosjetljivost, netrpeljivost - nesuglasnost s osobom koja sjedi preko puta nje.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Nade Iveljić Pec Ivo, čovječuljak od tijesta.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 pozivamo vas na Agroadvent kojega organiziraju studenti Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zaviriti ćemo na izložbu Jasmina i lutkice - Božićna bajka Jasmine Kosanović koju možete pogledati u Etnografskom muzeju kao dio velike izložbe Igračke- djetinjstvo zauvijek.

Predstavljamo vam i srednjoškolke koje su sudjelovale u projektu Change - promisli, susretni, djeluj, promijeni.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 14 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati možete slušati izravni prijenos koncerta "Sophisticated swing - Žan Tetičković i Jazz orkestar HRT-a". Jazz orkestrom HRT-a ravna Miron Hauser.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!