Ove srijede preporučujemo

22.12.2021.

05:51

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi, u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana.

Iz ciklusa Najveći filmski redatelji 20. stoljeća, danas u Minijaturama za radoznale od 12:20, predstavljamo Guiseppea Tornatorea.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

Dana 26. svibnja 1751., oko 18 sati, na nebu iznad Hrašćine, u smjeru istoka, pojavila se ognjena kugla i uz snažan prasak raspukla na dva dijela... Ti su dijelovi odletjeli na dvije strane u malom razmaku, uz silan štropot i buku poput vožnje mnogo kola. Padali su s neba u obliku spletenog lanca uz tamni dim koji se pomalo izmijenio u različite boje. Dva su se ognjena komada, uz prasak, zabila u zemlju i sve se činilo kao potres... Tako povjesničarka astronomije Tatjana Kren opisuje pad meteorita u Hrašćini koji će postati iznimno važan kao dokaz da to "kamenje" doista dolazi iz svemira. Od tog događaja prošlo je točno 270 godina i tome posvećujemo emisiju Divni novi svijet od 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

U emisiji Zavrti zvrk od 13:45, radujemo se blagdanima i izradi ukrasa kao idealnoj prilici za druženje i zajedništvo.

U Melodijama s Patinom od 17:30, urednik emisije Marin Margitić, koristeći se bogatom i dragocjenom fonoarhivom Hrvatskoga radija, nudi obilje vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije. U Melodijama s patinom slušatelji se mogu podsjetiti na sve glazbene žanrove prošlog stoljeća nepodložne trendovskim mijenama i ukusu masovne publike.

Emisija Uvijek Prvi – kultura na programu je od 20:15. U emisiji vas vodimo u knjižnicu Gajnice na otvorenje humanitarne božićne izložbe Suncokretov Božić kojom se, u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Zagreb, predstavlja Udruga za sindrom Down. Izložbu su pripremili i postavili korisnici Udruge sa sindromom Down, a izloženi radovi nastali su u okviru radionica organiziranih kao dio programa psihosocijalne rehabilitacije, radnih aktivnosti i osposobljavanja.

U drugome satu emisije govorimo o Udruzi mali zmaj, koja cijelu godinu pomaže djeci i obitelji slabijih materijalnih mogućnosti u cijeloj Hrvatskoj, a za Božić, Uskrs i rođendan djeca dobivaju poklon kakav žele. Posjetili smo i Udrugu za dobrobit i zaštitu životinja Indigo u kojoj imaju nekoliko, isključivo svojih ljubimaca, jer su oni toliko nepredvidivi da njihovo udomljavanje nije moguće. No voditeljice Udruge su uspjele pronaći način kako s njima izići na kraj i na taj način ih spasiti od eutanazije.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Zabavna emisija Bombonijera emitira se srijedom na Drugom programu Hrvatskog radija, od 11:35. U njoj donosimo zanimljive teme o zdravlju, modi, sportu, rekreaciji, kulturi. Svakog tjedna putujemo Hrvatskom i predstavljamo njezine prirodne ljepote.

Bombonijera

Bombonijera

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Zvukopisu od 22:30 slušamo dio glazbe za zabavni igrani film studija Disney, Cruella, koji je premijerno prikazan u ožujku ove godine. Film govori o liku iz Disneyeva animiranog filma 101 Dalmatinac.


Zvukopis

Zvukopis

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!