10:01 / 03.02.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ove srijede iz programa HRT-a, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Emisiju Hrvatski radio za Banovinu slušajte od 9:05.

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Na današnji dan 1966. godine izvedeno je 1. slijetanje na neko drugo svemirsko tijelo i, kao dokaz, poslane su 1. snimke s njegove površine. O tome poslušajte u emisiji Divni novi svijet u 12:30.

U emisiji Oko znanosti od 13:10 o kolažu geoloških podloga na kojima se nalaze Banovina i Zagreb govore dr. Tihomir Marjanac i dr. Mirela Altić.

U emisiji za velike i male i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 najmlađi članovi Kulturno umjetničkog društva Strmec govore o običajima i narodnoj nošnji svog kraja.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete filmske teme obrađene za veliki jazz orkestar Claudea Bollinga.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Katje Šimunić Zabranjeni dodir. Ova kratka radiofonska autofikcijska igra govori o razdoblju pandemije, s reminiscencijama na plesnu predstavu Varijacije o osjetnom koreografkinje Marjane Krajač.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 možete čuti priču Roberta Međurečana Čarobno sukno.

I ovu srijedu poslušajte obrazovne minute programa Uvijek Prvi od 20:15. Večeras donosimo: OŠ Bukovac u dogovoru sa Vijećem učenika i Vijećem roditelja pokrenula je humanitarnu akciju za učenike u Petrinji i Glini. U dogovoru sa ravnateljima OŠ Glina iz Gline i OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, učenici šalju poruke podrške, a prikuplja se školski pribor. Kako u ovim izazovnim vremenima nastaviti poslovanje te zbog čega je vlastiti strah kočnica za poslovni uspjeh otkriva nam poslovna terapeutkinja Ivana Radić. Prva pomoć za emocije naziv je ciklusa interaktivnih radionica koju organizira Makronova. Prva promo radionica kreće već u petak 5. veljače.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige možete pratiti od 17 sati Rijeka - Šibenik te od 19:10 Hajduk – Istra.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati Izlog sadašnjice u tematskome nizu donosi koncerte iz prestižnog ciklusa Musica Viva Simfonijskog orkestra Bavarskog radija koji je održan u strogim uvjetima epidemioloških mjera od rujna do prosinca 2020. Prvi je koncert 26. rujna bio posvećen skladateljskom radu Wolfganga Rihma u izvedbi recentne skladbe Stabat Mater za bariton i violu te Jagden und Formen koju je pod ravnanjem Francka Ollua izveo Simfonijski orkestar Bavarskog radija.

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Izlog sadašnjice / HR1

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Obračun među gangsterima, francuska kriminalistička drama scenarista i redatelja Julesa Dassina priča je o četvorici muškaraca koji planiraju savršen zločin, no umiješa se ljudski faktor. Film je na rasporedu u 20:50.

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!