Ove srijede preporučujemo

05.01.2022.

07:34

Autor: Gordana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak gošća je emisije Hrvatskog radija A sada Vlada koju nakon vijesti u 8 sati uređuje i vodi Ivica Ružičić.

A sada Vlada

A sada Vlada

Foto: HRT / HRT

Kako je i u prošloj godini hrvatskim filmom dominiralo takozvano žensko pismo? Može li se 2021. godina smatrati godinom u kojoj su se hrvatski filmaši s uspjehom vratili na međunarodnu scenu? Zašto je najgledaniji domaći film u kinima bio jedan dokumentarac? Osim pregleda filmske 2021. u Hrvatskoj, u emisiji Licem u lice od 10:05 donosimo i osvrt na novi nastavak Spider-Mana Put bez povratka, hitom koji bi mogao spasiti Hollywood.

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Divni novi svijet od 12:30 donosimo novi dio iz serijala Svemirsko doba. Danas govorimo o događajima iz 1970. godine.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

Priroda koja nas okružuje funkcionira u savršenoj ravnoteži. Svaki pojedini ekosustav svijet je za sebe, a opet dio mozaika koji naš planet čini pogodnim za život. No, što se dogodi kada neka vrsta uđe u ekosustav u koji prirodno ne pripada pitamo se u emisiji Oko znanosti od 13:10.

Oko znanosti

Oko znanosti

Foto: HRT / HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 u ovo doba godine, u vrijeme radosti i darivanja govorimo o poklonima ,a najljepši poklon i za djecu i za odrasle je ljubavi i pažnja najbližih.

Po vašem izboru 
od 16:05 slušat ćete album kanadske jazz pjevačice i pijanistice THE LOOK OF LOVE iz 2001. godine.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Nevidljiva pahulja Ive Noršić

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Na početku smo nove 2022., te se nadamo da će biti bolja i uspješnija od svih proteklih godina. U prvoj ovogodišnjoj emisiji Uvijek Prvi od 20:15 potražili smo odgovore na pitanja kako su nam ove godine posložene zvijezde i gdje se nalazi sreća. Osim toga predstavljamo i nedavno otkrivene bisere Hrvatskog školskog muzeja kroz izložbu otvorenu u Muzeju grada Zagreba, koja daje presjek i pregled koja se sve građa čuva u muzejskim zbirkama jedinog školskog muzeja u Hrvatskoj.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom  od 14 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HRT / HRT

 Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem od 20 sati Izlog sadašnjice ponosno predstavlja nagrađeni projekt konceptualnog događanja - Koncert za životinje koji je prvog kolovoza 2020. održan usred planinskih livada na otvorenome kao osobna gesta zahvale umjetnika fauni i flori ali i tišini. Ovaj posebni koncertni projekt koji je sniman i emitiran naknadno ostvario je Češki radio s urednikom Ladislavom Železnýjem, a uz vlasnika livade sudjelovalo je 10 glazbenika - skladatelja.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!