Ove srijede preporučujemo

12.01.2022.

07:44

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

default error photo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Je li uskrsnuće slavnoga filmskog serijala Matrix uistinu tako grozno i zašto su baš svi - od političara do "kumica s placa" - u posljednje vrijeme govorili o Netflixovoj satiri Ne gledaj gore!? Na ta pitanja odgovaramo u emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 u kojoj najavljujemo i dva pozornosti vrijedna ciklusa u zagrebačkom kinu Tuškancu - Wesa Andersona i Davida Finchera.

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Zašto prašume polagano odumiru? To je proces koji se posvuda događa, a kako, poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

Živi smo jer se kontinuirano obnavljamo. U nama postoji izvor pomlađivanja tkiva, to su matične stanice. Jedno od ključnih pitanja kojim se bavi znanost danas jest što i kako učiniti da taj izvor pomlađivanja daje obilnije rezultate. O tomu govorimo u emisiji Oko znanosti od 13:10.

Oko znanosti

Oko znanosti

Foto: HRT / HRT

Što djeca misle o čarobnom i neobičnom svijetu životinja, doznajte u emisiji Zavrti zvrk od 13:45.

U emisiji Govorimo hrvatski od 19:45 putujemo svijetom i rješavamo po jednu geografsku jezičnu dvojbu u Istočnoj Aziji, Africi i u Zapadnoj Europi!

Galerija
Zavrti zvrk, Foto: HRT/HRT
Govorimo hrvatski, Foto: HRT/HRT

U prvom satu večerašnje emisije Uvijek Prvi od 20:15 tema nam je Hrvatska knjižnica za slijepe, audio knjige i knjige na brajici, a u drugom satu predstavljamo romane Soba 909 i Sedam, autora Frane Herenda u kojem iz vlastita iskustva progovara o vanjskom sjaju i duhovnoj bijedi rada u bogatoj korporaciji.

Organizacije koje se bave zaštitom od zračenja upozoravaju na radon kao najvažniji izvor prirodnog zračenja: mnoge zemlje sve su aktivnije u procjeni rizika od radona. Više doznajte u emisiji S mjerom od 9:40 na Drugom programu hrvatskoga radija.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Prve tjedne 2022. počinjemo s osmijehom. Ovoga tjedna se obilježava Međunarodni dan smijeha, pa naše slušatelje pitamo čemu su se najviše smijali u protekloj godini? Znaju li ispričati neku dobru anegdotu? Koliko puta dnevno se nasmiju? Više u Fotosintezi od 12:35.

Fotosinteza

Fotosinteza

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

U Zvukopisu od 22:30 slušamo završni dio filmske varijante mjuzikla Stephena Sondheima Into the Woods/U šumi, rasplet zapletene glazbene priče u kojoj se pojavljuju Crvenkapica, Zlatokosa, Pepeljuga, Janko (iz priče Janko i čarobni grah), te neki drugi likovi iz bajki braće Grimm.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!