07:22 / 19.01.2022.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Od 9:30 do 14:45 na Prvom programu možete pratiti aktualno prijepodne iz Hrvatskog sabora.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Informativna emisija Aktualno u 17 donosi izvješća o najnovijim događajima u zemlji i svijetu te reporterska javljanja. Sastavni dio emisije čine i podaci o vremenu te izvješća o stanju u prometu.

Aktualno u 17

Aktualno u 17

Foto: HRT / HRT

U emisiji Govorimo hrvatski od 19:45 ponavljamo osnove o stupnjevanju ili komparaciji pridjeva i podsjećamo na neke zamke koje pritom vrebaju.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:50 premijerno emitiramo priču Maneki-neko Nataše Ozmec.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U emisiji S mjerom od 16:40 saznajte za neke od hrvatskih mjernih jedinica duljine i ploštine prije uvođenja Metarskog sustava jedinica. Temu za ovu epizodu pripremio je dr. sc. Zvonimir Jakobović.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Livija Plančić, predsjednica i osnivačica je udruge Bijeli krug Hrvatsak iz Splita čija je obljetnica nedavno proslavljena. Livija Plančić ujedno je i članica Izvršnog odbora europske asocijacije udruga i pojedinaca koji se bave problematikom nasilja u cijeloj Europskoj uniji.

U toj udruzi, sve žrtve nasilja, ponajprije obiteljskog (kao i njihovi članovi obitelji) potpuno besplatno i u povjerenju dobivaju stručnu psihološku i pravnu pomoć i podršku. U vremenu pandemije, takvu vrstu pomoći potražilo je 70 posto više osoba nego ranije, što ukazuje na potrebu jače koordinacije u sustavu, pravodobnu pomoć i kvalitetnije mjere zaštite od nasilja, od svih institucija. Više u emisiji Ovo malo duše od 18:35.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

U čast tekstopiscu i skladatelju Stephenu Sondheimu, koji je umro u studenom 2021., u Zvukopisu od 22:30 na Trećem slušamo dio glazbe iz filmske verzije njegova najpoznatijeg mjuzikla, Sweeney Todd: Đavolji brijač Fleet Streeta, koji je režirao Tim Burton.

Zvukopis

Zvukopis

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!