Ove srijede preporučujemo na radiju

17.08.2022.

07:37

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u sklopu ciklusa - Filmski redatelji 20. stoljeća bit će riječi o redatelju Romanu Polanskom.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

Kako izgleda noćno nebo gledano s južne polutke našeg planeta? Doznat ćete u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

Fosilizirani ostaci biljaka i životinja pričaju nam priču o životu na Zemlji kroz milijune godina, a tu priču možemo čuti i vidjeti ako posjetimo paleontološku zbirku. Mi smo posjetili dvije, onu Geološkog odsjeka PMF-a u Zagrebu te Radobojsku u Hrvatskome zagorju. Što smo tamo vidjeli poslušajte u emisiji Oko znanosti od 13:10.

Oko znanosti

Oko znanosti

Foto: HRT / HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 razgovaramo o nepravdi.

Zavrti zvrk

Zavrti zvrk

Foto: HRT / HRT

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album No problem kvarteta Chat Bekera.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Vladimira Vidrića: „Na Nilu“. Nebo se plavi u tihoj noći…, a njih dvoje plove Nilom. Ona je kraljica Nefris, a on bezimeni rob. Oboje umiru od ljubavi. Na kraju, ona odlazi natrag u dvor, a on niz Nil.

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo japansku narodnu priču Dječak koji je volio crtati. 

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

U Večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 vodimo na otok Rab. Promatramo ga očima znanstvenika - geologa te doznajemo više o neobičnom izumrlom biljojedu s čak četiri roga čiju repliku možete vidjeti nedaleko Rajske plaže u Loparu.

Osvježenje ćemo potražiti i na Medvednici i prošetati brojnim stazama, zaviriti u špilju Veternicu, rudnik Zrinski te u nedavno uređen Centar za posjetitelja na Medvedgradu.

Provjerili smo može li se i kako naučiti svirati gitara po sluhu, te kako se zabavljaju i što su sve naučili mladi debatanti u Ljetnoj školi demokracije - debatnom kampu u Orahovici.

U rubrici Reci nešto razgovaramo o prevođenju i doznajemo kako izgleda proces prevođenja, koliko traje i priprema li fakultetsko obrazovanje mlade za taj posao.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 14 sati Drugi dio dana dnevni radijski show donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HR2 / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati i zaključna, treća emisija Izloga sadašnjice posvećena ovogodišnjem Međunarodnom skladateljskom Rostrumu donosi pobjedničku skladbu i četiri preporučene u kategoriji mladih autora do 30 godina.

Izlog sadašnjice

Izlog sadašnjice

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!