Ove srijede preporučujemo na radiju

08.06.2022.

07:25

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Ako je pregršt katkad malo, a katkad mnogo - jesu li sportaši zabrinuti ili sretni kad ih očekuje pregršt protivnika? O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 donosimo osvrt na hrvatsku akcijsku komediju Divljaci koja se upravo počela prikazivati u hrvatskim kinima te ćemo tim povodom razgovarati i s autorom filma Darijom Lonjakom. Čut ćete i osvrt na ratnu dramu Mincemeat Johna Maddena.  

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Ljeto je pred vratima, a vrućine su već tu. Kako se naše tijelo ponaša na visokim temperaturama, poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12.30.

O otkriću hrvatskih znanstvenika da kiralnost štiti stanično diobeno vreteno od pucanja te o novoj knjizi povjesničara umjetnosti prof. dr. Dragana Damjanovića Veliki zagrebački potresi govorimo u emisiji Oko znanosti od 13:10.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 djeca iz Dječjeg vrtića Maksimir govore o poduzetništvu i kakvi trebaju biti poduzetnici te otkrivaju tajnu zašto je limun važan spretnim poduzetnicima.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Rone Žulj Život kao iz reklame - Kraj grozne godine. Tjeraju nas na život kao iz reklame, moramo biti sretni i savršeni, zar ne? Ne? Rona Žulj u ovoj kratkoj audio drami kroz iskaz jedne pametne male djevojčice kaže: "Od odraslih i ovog puta ništa. Nema veze; kad te smatraju djetetom, zgodno ih je imati, jer netko te ipak treba zastupati u političko-pravnim pitanjima i povremeno u Bruxellesu. Pa ipak, od odraslih se ne očekuje više puno. Čak im već i opraštamo njihove luckastosti".

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Anđelke Martić O papigi koja nije htjela govoriti.

Festival dječje knjige Monte Librić, ovoga je tjedna "zašarenio" Pulu knjigama i književnicima. Dio te atmosfere i pregled događanja donosimo u večernjem programu Uvijek prvi od 20:15. Saznat ćete i rezultate scenskog i likovnog natječaja 4. Balogijade, koji su objavljeni 30. svibnja - na dan kada se prije 90 godina rodio Zvonimir Balog. A za one koji vole životinje, bit će zanimljiva priča o svijetu divljih životinja i njihovom povratku u prirodu.  

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 14 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.  

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HR2 / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati možete slušati izravni prijenos koncerta iz ciklusa Jazz orkestra HRT-a iz dvorane Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Solist je trombonist koji je ujedno i dirigent Marshall Gilkes.

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!