Ove srijede preporučujemo na radiju

15.03.2023.

07:13

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Civilno društvo od 8:30 govorimo o radu Udruge za kreativni socijalni rad, koja već dugi niz godina pruža stručnu pomoć korisnicima u potrebi.

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 još ćemo se jednom osvrnuti na 95. dodjelu Oscara i apsolutni trijumf filma Sve u isto vrijeme. Razgovaramo o drami Žene govore nagrađene Oscarom za najbolji adaptirani scenarij te vam predstavljamo dugoočekivanu adaptaciju popularne dječje knjige Dnevnik Pauline P. koju redateljski potpisuje Neven Hitrec.  

Galerija
Civilno društvo, Foto: HRT/HRT
Licem u lice, Foto: HRT/HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U kakvoj su vezi kemija i arhitektura? Ta veza je čvrsta i neizbježna. O njoj poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30. 

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

Baraćeve su špilje nedaleko od Rakovice u vrijeme ledenih doba koristile mnoge nama danas egzotične životinje poput lava, nosoroga i leoparda, a prema novijim istraživanjima špilje su naseljavali i neandertalci. O paleontološkim i arheološkim istraživanjima Baraćevih špilja kao i o paleookolišu toga područja govorimo u emisiji Oko znanosti od 13:10 snimljenoj u novootvorenom centru podzemne baštine - Speleonu.

Po vašem izboru
od 14:05 slušat ćete uspješnice pjevača Giulliana.  

Galerija
Oko znanosti, Foto: HRT/HRT
Po vašem izboru, Foto: HRT/HRT

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam, informativno-mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote. Svaki dan "Dnevni ritam" donosi "Temu dana", razgovore i analize s najrelevantnijim sugovornicima i akterima ključnih događaja, a za naše vjerne slušatelje tu je i "Glas javnosti"!  

Dnevni ritam

Dnevni ritam

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati do ponoći u emisiji Radioteka Danijel Turk zagrebački DJ s više od 20 godina prisustva na domaćoj i međunarodnoj klupskoj sceni donosi raznolikost njegova glazbena izričaja.  

Radioteka

Radioteka

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 18 sati u terminu Dokumentarne radio drame emitiramo djelo Ivane Biočina Siera, Viktor (Svijet se sluša).Radioamaterima su radijske veze način komunikacije, a kroz svoje djelovanje potvrđuju misao da se svijet ne gleda, već sluša. Radioamater Savo Golić je u Domovinskom ratu prenio preko 200 000 humanitarnih poruka i spojio brojne razdvojene obitelji. Prenio je i oko 3500 izvještaja za HRT, Radio Zagreb, Vjesnik, Slobodnu Dalmaciju, Večernji list i strane TV kuće.  

Dokumentarna radio drama

Dokumentarna radio drama

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!