Ove srijede preporučujemo na radiju

24.05.2023.

07:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 razgovaramo o pobjedničkim ostvarenjima 32. Dana hrvatskog filma i Subversive Film Festivala. Donosimo osvrt na franšizu Brzi i žestoki koja i u svom desetom nastavku nezaustavljivo juri svjetskim i hrvatskim kinima.  

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete poslušati još jednu u nizu mjesečnih Eurotribina, ovoga puta na temu EU- godinu dana prije izbora Izbori za Europski parlament održat će se u zemljama članica između 6. i 9.lipnja sljedeće godine. O tome u kakvom je stanju Europska unija godinu dana prije europskih izbora, kakve su pomake napravili zastupnici u Europskom parlamentu, kakav odaziv birača očekuju i koje će teme prevladavati u izbornim kampanjama razgovarat će: Sunčana Glavak, HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu; Tonino Picula, SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu; Hrvoje Butković, Institut za razvoj i međunarodne odnose; Anja Gvozdanović, Institut za društvena istraživanja i Igor Vidačak, Fakultet političkih znanosti. Moderatorica je novinarka HRT-a Jasmina Popović. Eurotribinu, u organizaciji Hrvatskog radija i Ureda Europskog parlamenta, osim u direktnom prijenosu možete pratiti pratiti i na FB stranicama HR i Ureda europskog parlamenta. 

Eurotribina

Eurotribina

Foto: HRT / HRT

Mislili smo da o mišićima koji nas pokreću znamo baš sve? Koliko je to daleko od istine, poslušajte u emisiji Divni novi svijet u 12:30.

Nisu samo ljudi društveni, već i mravi. Naime, članovi mravlje kolonije brinu o bolesnim jedinkama provodeći kolektivne higijenske mjere. Što možemo naučiti od mrava po tom pitanju te kako patogeni ipak, kao i kod nas, ponekad uspijevaju prevariti imunitet kolonije poslušajte u emisiji Oko znanosti od 13:10.

Po vašem izboru od 14:05 slušamo uspješnice pjevača Gorana Karana.  

Galerija
Divni novi svijet, Foto: HRT/HRT
Oko znanosti, Foto: HRT/HRTPo vašem izboru, Foto: HRT/HRT

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam, informativno-mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković bit će gost emisije S Markova trga. O saborskim i drugim aktualnim političkim temama, od 16:05 na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije s predsjednikom Sabora razgovarat će Sanja Rabuzin

Galerija
Dnevni ritam, Foto: HRT/HRT
S Markova trga, Foto: HRT/HRT

U večernjem programu Uvijek prvi - obrazovanje i znanost od 20:15 poslušajte: Kako stvoriti održivu budućnost? Pitanje je to na koje će odgovore pokušati dati Greencajt festival koji se 24. i 25. svibnja održava u Zagrebu, a sastoji se od 30 panela i predavanja na kojima će sudjelovati više od 80 govornika iz raznih zemalja. Konačno je došlo i to doba godina kada knjige rastu iz prekrasnih zagrebačkog krošnji parka Ribnjaka. Počeo je drugi po redu festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade "Knjige u krošnjama". 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 19 sati možete pratiti prijenos finalne nogometne utakmice za nogometni KUP Hrvatske Hajduk – Šibenik. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati slušat ćete snimku koncerta Jazz orkestra HRT-a i Elliota Masona, trombonista i skladatelja koji je održan 17. svibnja ove godine u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.. Solistica je Sofija Knežević, vokal, a Miron Hauser, dirigent.  

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!