Ove srijede preporučujemo na radiju

31.05.2023.

07:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 najavljujemo tek dio iz bogatog programa Animafesta - svjetskog festivala animiranog filma - koji idući tjedan počinje u Zagrebu. Razgovaramo i o igranoj adaptaciji Disneyevog animiranog klasika Mala sirena te se osvrćemo na španjolsko ostvarenje 42 sekunde u kojemu je Tarik Filipović utjelovio proslavljenog hrvatskog vaterpolskog trenera Dragana Matutinovića.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

O mehanizmu rada mišića u ljudskom tijelu razgovaramo s doktorom znanosti Zoranom Tadićem u emisiji Divni novi svijet u 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

U emisiji Oko znanosti od 13:10 govorimo o tomu što sve astronomi mogu pročitati iz svjetlosti zvijezda.

Oko znanosti

Oko znanosti

Foto: HRT / HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:14 otišli smo u Školu stvaralaštva, a tema je svemir.

Zavrti zvrk

Zavrti zvrk

Foto: HRT / HRT

Po vašem izboru od 14:05 slušamo uspješnice splitske grupe Stijene.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam – informativno mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote.

Dnevni ritam

Dnevni ritam

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 20 sati do ponoći možete pratiti emisiju Radioteka u kojoj Danijel Turk zagrebački je DJ donosi raznolikost njegova glazbena izričaja oblikovana kroz višegodišnje rezidencije u najboljim hrvatskim klubovima i mnogobrojnim gostovanjima u klubovima i festivalima po Europi.

Radioteka

Radioteka

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na trećem programu Hrvatskoga radija na rasporedu prve emisije Izloga sadašnjice od 20 sati u nizu posvećenom prošlogodišnjem izdanju festivala u Donaueschingenu, donosimo koncert otvorenja na kojem je Simfonijski orkestar Jugozapadnonjemačkog radija i njihov Eksperimentalni studio, pod ravnanjem maestra Pascala Rophea izveo djela koja potpisuju: RAGE Thormbones, Martin Schuettler i Agata Zubel, dok u drugome dijelu predstavljamo vokalno djelo "Cheap Opera #3 May" Bernharda Langa u tumačenju Vokalnog ansambla Jugozapadnonjemačkog radija.

Izlog sadašnjice

Izlog sadašnjice

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!