Ove srijede preporučujemo na radiju

08:00 / 22.06.2022.

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Sve detalje s Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku možete poslušati u Kronikama koje svaki radni dan od 12:20 emitiramo u eteru Prvog. Zanimljive priče s najdugovječnijeg dječjeg festivala donose nam Sandra Maričić i Majda Makovec.

 

Kronike MDF Šibenik

Kronike MDF Šibenik

Foto: HRT / HRT

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji Melodije s Patinom od 17:30 urednik Martin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje "evergreena" svjetske i domaće proizvodnje.

U emisiji Male forme od 18:05 emitirat ćemo djelo hrvatskoga modernističkoga dramskog pisca Milana Begovića: "Dvorovi mog života".

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U emisiji Uvijek Prvi  – obrazovanje i znanost od 20:15, donosimo reportažu s Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, a bili smo i u gradu na četiri rijeke jer Zvjezdanim ljetom, grad Karlovac slavi svoj 443. rođendan, pa će tijekom ove manifestacije biti i mnogo događaja koji počinju ovih dana. Ovoga petka na rasporedu je Zeleni festival.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Zabavna emisija Bombonijera emitira se srijedom od 10 sati do 12:30 na Drugom programu. Donosimo zanimljive teme iz područja zdravlja, mode, sporta, rekreacije i kulture. Svakoga tjedna putujemo Hrvatskom i predstavljamo njezine prirodne ljepote.

Bombonijera

Bombonijera

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

"Lutkarska organizacija koju fakat trebamo" slavi 10 godina. Osnovala ju je redateljica i lutkarica Morana Dolenc koja je u LOFT-u ostvarila 12 predstava - neke od njih dobile su više nagrada na uglednim domaćim festivalima. Zašto je pokrenula LOFT, što on znači umjetnicima koji su u njemu radili te o kojim je predstavama riječ poslušajte u Theatraliji od 18 sati na Trećem programu.

Theatralia

Theatralia

Foto: HRT / HRT

Kompozitor Nicholas Britell, kada je skladao za film "Don't Look Up", morao je "hodati po žici", tražeći pravu mjeru između satire i ozbiljnog upozorenja. Njegovu glazbu poslušajte u Zvukopisu od 22:30.

Zvukopis

Zvukopis

Foto: HRT / HRT

U Ogledima i raspravama od 23 sata emitiramo ogled "Ako Putin bude stjeran u kut, bi li mogao posegnuti za nuklearnim oružjem?", autora Gojka Borića, novinara, publicista i dugogodišnjeg urednika RTV postaje Deutsche Welle.

Ogledi i rasprave

Ogledi i rasprave

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!