Ove srijede preporučujemo na radiju

07.06.2023.

07:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 doznat ćete kako je slavni južnoafrički umjetnik William Kentridge u svom stilu prokomentirao dodjelu Nagrade za životno djelo na ovogodišnjem Animafestu. Donosimo priču o novom konceptu i imenu Motovunskog filmskog festivala te osvrte na hvaljeno animirano ostvarenje Spiderman: Putovanje kroz Spider svijet i dramu Lorenza Vigasa Kutija.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.  

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

U emisiji Divni novi svijet od 12:30 povijesnim tijekom pratimo nastavak čovjekovog istraživanja svemira - 1978. godine.

O vještini dobre znanstvene komunikacije raspravljalo se na zajedničkom Danu otvorenih vrata Instituta za Fiziku i Instituta Ruđer Bošković održanom prošloga petka u Zagrebu. Nije se samo raspravljalo već se i eksperimentiralo, a dio zaključaka rasprave i rezultata pokusa poslušajte u ovotjednoj emisiji Oko znanosti od 13:10.  

Galerija
Divni novi svijet, Foto: HRT/HRT
Oko znanosti, Foto: HRT/HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:14 djeca nižih razreda osnovne škole kreirali su robote.

Po vašem izboru
od 14:05 slušamo uspješnice uspješnice glazbenika i gitarista Jurice Pađena.

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam, informativno-mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote.


Galerija
Zavrti zvrk, Foto: HRT/HRT
Po vašem izboru, Foto: HRT/HRTDnevni ritam, Foto: HRT/HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati do ponoći možete pratiti emisiju Radioteka u kojoj Danijel Turk zagrebački DJ donosi raznolikost njegova glazbena izričaja oblikovana kroz višegodišnje rezidencije u najboljim hrvatskim klubovima i mnogobrojnim gostovanjima u klubovima i festivalima po Europi. 

Radioteka

Radioteka

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Ranoglazbeni punkt od 16:30 bavimo se utjecajnim skladateljima druge polovice 17. i prve 18. stoljeća koje se onda popularnim rječnikom današnjice voli nazivati baroknim influencerima. U tome će nam jednoipolsatnom istraživanju pomoći brazilski sopranist Bruno de Sá i Ansambl 1700 predvođen blokflautisticom Dorotheeom Oberlinger.    

Ranoglazbeni punkt

Ranoglazbeni punkt

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!