Ove srijede preporučujemo na radiju

06.07.2022.

07:43

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kad se valja služiti povratnom, a kad povratno-posvojnom zamjenicom doznajemo u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Iznimno dobra turistička sezona ostvaruje se i na istarskom poluotoku. Gostiju je najviše iz Njemačke, potom Austrije, Italije i Slovenije, a kapaciteti su popunjeni. Ostvaruje se više od rekordne turističke 2019. godine.

Kulturne manifestacije, enogastronomija i baština ono je što gosti traže. Turističke priče iz Istre donosimo u emisiji Ljeto na Prvom od 8:05 . Emisiju iz pulskog studija uređuje i vodi Tatjana Kaštelan.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u sklopu ciklusa - Filmski redatelji 20.stoljeća govorimo o Ingmaru Bergmanu.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

Katkad vjetar i oborine značajno mijenjaju krajolik i otežavaju život čovjeku. Kako su sadnjom drveća ljudi naučili ukrotiti nepovoljne uvjete na mjestu gdje žive saznajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

Izumrli su prije 65 milijuna godina no još uvijek bude našu znatiželju. O tragovima dinosaura u Hrvatskoj govorimo u ovotjednoj emisiji Oko znanosti od 13:10.

Oko znanosti

Oko znanosti

Foto: HRT / HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 s djecom iz Karlovca razgovaramo o čudnim i neobičnim životinjama.

Zavrti zvrk

Zavrti zvrk

Foto: HRT / HRT

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete američkog jazz saksofonista Bena Webstera u izvedbi skladbi nastalih od 1967. do 1971.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Kristine Kegljen "Barijere od stakla, prvi dio – Ruže".

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Mladena Kopjara: Mudri Luka.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

U Večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 predstavljamo vam učenike i profesore, plesače i plesne pedagoge iz Osnovne škole za balet i suvremeni ples pri osnovnoj školi Jurja Dalmatinca u Šibeniku koja je ove godine obilježila 10 godina djelovanja.

Doznajemo tko su dobitnici nagrade Grigor Vitez, najstarije nagrade za dječju knjigu koju dodjeljuje Savez društava Naša djeca Hrvatske.Provjerili smo i što je Digitalni inkubator i tko su najuspješniji inovatori u osnovnim i srednjim školama, a zavirili smo i u jednu posebnu knjižnicu koja se nalazi u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 14 sati Drugi dio dana dnevni radijski show donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HR2 / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 21 sat možete pratiti prijenos 62. Glazbenih večeri u sv. Donatu koje se otvaraju baletom, i to iz opusa hrvatskog skladatelja koji je poznat po baletima za djecu. On je Bruno Bjelinski, a čut ćemo i vidjeti njegovo djelo "Petar Pan“.

Naime, na Forumu uz crkvu sv. Donata pod otvorenim svodom prvi put u povijesti baletne umjetnosti u ovom dijelu svijeta doživjet ćemo balet adaptiran za lutkarski ansambl, uz sudjelovanje zadarskih glumaca, ali i polaznika plesnog odjela zadarske Glazbene škole Blagoja Berse, uz rekvizite koje su izradili učenici zadarske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!