Ove srijede preporučujemo na radiju

11.05.2022.

07:54

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Ako ne pozdravljamo s D, S ili Z, možemo li pozdravljati s LP dugosvirajućom vinil pločom? O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova gost je emisije Hrvatskog radija A sada Vlada koju nakon vijesti u 8 sati radija uređuje i vodi Ivica Ružičić.

A sada Vlada

A sada Vlada

Foto: HRT / HRT

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 upoznajemo vam s programom trinaestog Festivala subverzivnog filma. Osvnut ćemo se na filmove Downtown Abbey: Novo doba kojim je uspješna televizijska serija definitivno postala filmska franšiza te na posljednje ostvarenje cijenjenog filmaša Stevena Soderbergha Kimi distribuirano isključivo preko interneta.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

Licem u lice

Licem u lice

Foto: HRT / HRT

Zašto su ptice toliko fascinantna bića i koje su, pasioniranom promatraču, najzanimljivije - poslušajte u emisiji Divni novi svijet  u 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

U emisiji Oko znanosti od 13:10 bit će riječi o velikom znanstvenom projektu Instituta Ruđer Bošković Qua/Qua Protein koji inovativno objedinjava identifikaciju i kvantifikaciju nepoznatih proteina u jednoj analizi. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8,1 milijun kuna, pri čemu je 6,8 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Oko znanosti

Oko znanosti

Foto: HRT / HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 govorimo o izgubljenim pričama i umnim mapama.

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo djelo Hane Veček: Jesi vidjela violinu? Razgovor s umjetnicom Nives Čičin Šain o tome kako je radila na interijeru muzičke škole u Splitu koju je pohađala kao djevojčica i tada učila svirati violinu. Bilo je to traumatično iskustvo, a mnogo godina kasnije uređujući čekaonicu muzičke škole za sebe je oblikovala malu violinu u obliku žene.

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Mladena Kopjara: Hrast zbog kojeg sam rođen.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu dnevni radijski show Drugi dio dana od 14 sati donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 18 sati u emisiji Theatralia donosimo portret uglednog njemačkog redatelja i ravnatelja jednog od najvažnijih europskih kazališta - Schaubuehne iz Berlina - Thomasa Ostermeiera s osvrtom na njegovu najnoviju predstavu Vernon Suboteks koja je nedavno gostovala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Poslušajte zašto su ga zvali enfant terrible europskog teatra te kako je kod nas nastajao kult Thomasa Ostermeiera.

Theatralia

Theatralia

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!