07:56 / 11.05.2022.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo na televiziji

Divljina/Nogomet: Trenuci koje pamtimo/Crna lista/Mijenjamo svijet

Divljina/Nogomet: Trenuci koje pamtimo/Crna lista/Mijenjamo svijet

Foto: promo / promo

Iz programa HTV-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:10 slijedi emisija Romana Bolkovića - 1 na 1 u kojoj gostuje Krešimir Ćosić, umirovljeni general-pukovnik HV-a. Vodio je niz složenih razvojno-istraživačkih projekata iz područja vođenja i upravljanja raketnim sustavima, modeliranja i simulacija, razvoja trenažera i simulatora, organizacijskog planiranja i upravljanja, kao i poslijediplomske studije iz navedenih područja. Prethodnu emisiju pogledajte na našoj multimedijskoj platformi HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći i ostala emitirana izdanja.

U ciklusu Mijenjamo svijet u 21:05 prikazujemo dokumentarni film Maryland: Unutar zatvorskih zidova. U Marylandu je nulta tolerancija nova norma. Chuck Jenkins, upravitelj zatvora Frederick, ponosi se ugledom stroga šerifa. Ovdje zatvorenici nose zatvorske uniforme na pruge i svaki aspekt njihova života strogo je kontroliran. 

U 23:50 ne propustite dokumentarnu seriju Tajne francuskih spomenika. Veliki francuski gradovi stvorili su mitsku sliku tijekom stoljeća. Od sjevera do juga iznimne građevine utisnule su pečat urbanom krajoliku, obnovile su i izgradile arhitektonske izazove pomičući granice mogućega. Otkrijte najljepše građevine u šest velikih francuskih gradova: Bordeauxu, Lilleu, Lyonu, Marseilleu, Nici i Strasbourgu. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U 20:05 emitiramo dokumentarnu seriju Nogomet, naziva Donesite mi glavu Diega Maradone. Ovo je šekspirijanska priča ispričana u stilu špageti-vesterna i proteže se kroz 16 godina, tri kontinenta i pet Svjetskih prvenstava - priča o odbacivanju, sramoti, iskupljenju, osveti, slavi... I groznom, sporom padu u nemilost. Čudo od djeteta, genij, varalica - Diego Maradona bio je sve to. 

U 21 sat prikazujemo biografsku dramu Divljina. Film se temelji na memoarima Cheryl Strayed Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail, napisanima 2012. godine. U lipnju 1995. godine, unatoč tomu što nema nikakva iskustva u pješačenju, tek razvedena Cheryl Strayed odlazi iz Minneapolisa kako bi prešla 1800 km od ukupnih 4200 km staze Pacific Crest Trail. Bit će to putovanje na kojem će upoznati sebe i iscijeliti rane...  

U 22:55 prikazujemo 20. nastavak osme sezone kriminalističke serije Crna lista. Liz, Red i Dembe prisiljeni su surađivati da prežive Townsendov napad, dok Cooper i radna skupina pokušavaju smanjiti sve veću opasnost koja im prijeti.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:05 emitiramo dokumentarni film Ljubav je jača od minobacača. Film donosi nevjerojatnu životnu priču pokojnog Stjepana Sabljaka, požeškog filmskog amatera i hrvatskog branitelja, koji je sa svojim suborcima snimio igrani ratni film "U okruženju". Film se nalazi i u videoteci usluge HRTi.

Ne propustite emisiju Bilješke o jeziku u 21 sat. "Kad god se objavi etimološki rječnik nekog jezika to je uvijek praznik za taj jezik" rekao je u našoj emisiji Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. U toj je instituciji u ožujku objavljen drugi svezak Etimološkog rječnika hrvatskoga jezika. Prošloga tjedna prikazanu emisiju pogledajte na platformi HRTi.  

U 21:20 ne propustite emisiju Treći element. Vodimo vas kroz fascinantan devetomjesečni svijet razvoja čovjeka, od začeća do poroda. Kada se i kako zigota počinje dijeliti te kako dolazi do specijalizacije stanica koje će graditi, primjerice, naš nos, usne, ruke, pluća… 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Podsjetimo, odnedavno smo počeli i s prikazivanjem nove emisije Hrvatska danas. Emisija se emitira od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20. 

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.   

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!