Ove srijede preporučujemo na televiziji

20.07.2022.

07:50

Autor: HRT

Srijeda, 20. srpnja na Trećem

Srijeda, 20. srpnja na Trećem

Foto: Majka, otac, sin / serija

Iz programa HTV-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Za primate obitelj je važna. Među svim životinjskim skupinama na svijetu primati imaju najsloženiji društveni život. Od sumračnih lišćarskih majmuna koji se nadmeću u čuvanju mladunaca do gibona koji s prijateljima uče akrobacije među krošnjama stabala, prijatelji i obitelj u središtu su života primata. Drugu epizodu dokumentarne serije Primati ne propustite u 20:10.

Prvu epizodu serije Sajam taštine, čija je radnja smještena u vrijeme napoleonskih ratova, prikazujemo u 21:05. Priča o "podlosti, zločinu, lakoumnosti, ljubovanju, odbacivanju, smijehu, varanju i plesu" prati Becky koja se pokušava izvući iz siromaštva te stupiti u englesko visoko društvo. 

U povodu smrti akademika Viktora Žmegača prikazujemo u 22 sata dokumentarni film Viktor Žmegač - umijeće pisanja, užitak čitanja. U filmu o intelektualcu, akademiku, sveučilišnom profesoru i germanistu svjetskoga glasa, osim njega svjedoče i njegovi brojni kolege, prijatelji i bivši studenti germanistike. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U mirnome selu Kemblefordu lokalni svećenik otac Brown iskorištava svoj rijedak talent za rješavanje zločina. U večerašnjoj epizodi osme sezone popularne serije Velečasni Brown, naslovni junak istražuje ubojstvo ekscentrične pčelarke. Seriju prikazujemo u 20:05. 

Epski film snimljen prema povijesnim događajima o mladosti Temudžina koji je poslije postao poznat kao Džingis-kan na rasporedu je u 21:05. Režiju ostvarenja 2008. godine nominirana za Oscara za najbolji film na stranom jeziku potpisuje Sergei Bodrov.  

Istinita priča o njujorškom burzovnom mešetaru Jordanu Belfortu kojega je utjelovio popularni Leondardo DiCaprio, Vuk s Wall Streeta, slijedi u 23:10.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Caden nema za što živjeti jer zna da se neće moći vratiti ulozi za koju su ga cijeli život pripremali. Na putu je prema dolje i njegova poremećena družica Orla mu predloži da počine samoubojstvo. Majka, otac, sin - četvrta epizoda serije na rasporedu je u 21 sat.

U 22:55, u ciklusu filmova Michaela Hanekea emitiramo dramu 71 fragment kronologije slučajnosti. Priča prati studenta koji se zaustavlja na benzinskoj postaji kako bi natočio gorivo. Nema dovoljno gotovine kod sebe pa odlazi do bankomata preko puta, no bankomat je u kvaru. Ljutit i u žurbi, odlazi u banku u kojoj je gužva i pokuša se progurati preko reda, no napadne ga neki klijent. Izlazi iz banke, odlazi do svog automobila i uzima pištolj... 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

video thumb

Podsjetimo, od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!