Ove srijede preporučujemo na televiziji

25.01.2023.

07:42

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Matko Švarc / HRT

Iz programa HTV-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Gošća emisije U svom filmu je operna pjevačica i diplomatkinja, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Iva Hraste Sočo. Talk show Tončice Čeljuske slijedi u 20:15. 

BBC-jeva dokumentarna serija Spektakularna Zemlja okupila je ekipe vrhunskih znanstvenika, neustrašivih pustolova i specijaliziranih filmskih redatelja kako bi nam omogućila da vidimo najspektakularnije prirodne pojave i uhvatimo njihovu ljepotu na dosad neviđen način. U ovom nastavku svjedočimo jednoj od najeksplozivnijih vulkanskih erupcija na svijetu, rađanju otoka te spektakularnoj migraciji plamenaca i erupciji gejzira. Epizodu emitiramo u 21:10.  

Malo koji arhitekt utjelovljuje kozmopolitski ideal kao Boris Podrecca: rođen u Beogradu, odrastao u Ljubljani i Trstu, obrazovan u Beču, aktivan u cijeloj Europi. Dokumentarni film Svjetlost i prostor - Arhitekt Boris Podrecca neka je vrsta "filma ceste" koji prikazuje brojne postaje njegova života i rada, od Istanbula i Beograda, preko Dubrovnika i Trsta, sve do Beča. Film prikazujemo u 23:20. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

London krije tajne posvuda, samo morate znati gdje ih tražiti. U ovoj epizodi dokumentarne serije Potraga za gradskim tajnama, koja slijedi u 20:15, petero stručnjaka kreće u potragu za nekima od najnevjerojatnijih londonskih skrivenih priča. 

Nakon biografske drame Igra vatrom, a koja govori o životu aktivista koji se protive aparthejdu u Južnoafričkoj Republici, na rasporedu je treća epizoda uzbudljive pete sezone kriminalističke serije Luther u kojoj ćemo doznati može li Luther zaštititi nedužne dok je jedino što mu je na pameti Cornelius i njegova želja za osvetom. Seriju emitirao u 22:50.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:35 ne propustite emisiju Što je klasik? u kojoj o rečeničnom velemajstoru Laszlu Krasznahorkaiju govore Slađana Bukovac i Petar Milat.

Moira, supruga zapadnoaustralskog umjetnika Leona Periclesa odigrala je važnu ulogu u njegovu uspjehu kao njegova kreativna savjetnica i poslovna menažderica. Ali sad je Moira oboljela od Alzheimerove bolesti pa Leon mora uskladiti svoje uloge umjetnika, supruga i skrbnika. Pozitivan, sirov i emotivno potresan dokumentarac Previranja, ispričan riječima njihove kćeri Nije, istražuje teme ljubavi, života i gubitka. Film je na rasporedu u 22 sata. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!