Ove srijede preporučujemo na televiziji

01.02.2023.

07:43

Autor: HRT

Srijeda, 1. veljače na Drugom

Srijeda, 1. veljače na Drugom

Foto: Spektakularna Zemlja / dokumentarna serija

Iz programa HTV-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Gost emisije U svom filmu u 20:15 kod Tončice Čeljuske je jedan od najboljih hrvatskih redatelja i scenarista - Rajko Grlić.

Svjetlucava polarna svjetlost jedna je od najljepših i najdojmljivijih pojava na planetu. Neustrašiva ekipa kreće u opasnu misiju da je snimi uz živopisne detalje, i to u dosad neviđenim razmjerima. U 21:10 prikazujemo posljednju, četvrtu epizodu dokumentarne serije Spektakularna Zemlja.

Pariz, zanosne žene, francuski ljubavnici, zavođenje i "joie de vivre" samo su neki od klišeja koje Hollywood održava za publiku pomalo ljubomornu na francuski način života. Ne propustite u 23:20 dokumentarni film Taj francuski šarm Hollywooda.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Svaki veliki grad ima svoje tajne, samo morate znati gdje ih potražiti. Zagrebite površinu bilo kojeg grada i otkrit ćete tajnu povijest prepunu fascinantnih priča, izvanrednih likova i iznenađujućih obrata. Vrlo često sve je to vrlo uočljivo. Kad bismo samo znali gdje tražiti... U dokumentarnoj seriji Potraga za gradskim tajnama, čiju četvrtu epizodu emitiramo u 20:15 na Drugom, odlazimo u Berlin.

U 21:10 prikazujemo film Američke životinje. Na Festivalu u Sundanceu 2018. film je nominiran za Veliku nagradu žirija u kategoriji igranog filma (Bart Layton); Udruženje scenarista Velike Britanije 2019. dodijelilo mu je nagrada za najbolji scenarij (Bart Layton) itd.

Tom i Niamh kreću u potragu za Adamom Corryjem, koji je nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Tori Matthews pristaje pomoći Tomu u razotkrivanju identiteta Golijata, no kako pritisak na policiju raste, Tom se mora suočiti s mogućnošću da mu je Golijat netko jako blizak. Sadržaj je to treće epizode Duhovi prošlosti koja slijedi u 23:10.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Zaključna, osma sezona serije Igra prijestolja koju porikazujemo u 21:05 opisuje vrhunac dva glavna sukoba u seriji: Velikog rata protiv Vojske mrtvaca i Posljednjeg rata za Željezno prijestolje. U četvrtoj epizodi preživjeli oplakuju poginule, spaljuju ih i nakon toga slave pobjedu. Tijekom te tužne gozbe, Darnerys oraspoloži okupljene proglasivši Gendryja zakonitim Baratheonom...

Japanski dokumentarni film Gion - bit japanske kulture i duha građanske klase, govori o festivalu Gion koji slavi svoju 1150. obljetnicu te nam donosi ekskluzivan uvid u neke manje poznate rituale kao i priču o paradnim vozilima ukrašenim umjetničkim djelima iz cijelog svijeta zbog čega ih nazivaju "pokretnim muzejima". Film prikazujemo   22:15.

Film Caddie (1976.) koji emitiramo u 23:15 snimljen je prema djelu "Caddie, the Story of a Barmaid", djelomično fiktivnoj autobiografiji Catherine Beatrice Edmonds, zvane Caddie. Caddie je dosta muževih nevjera pa ga odluči ostaviti i sa sobom povesti njihovo dvoje djece... 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!