Ove srijede preporučujemo na televiziji

29.03.2023.

07:39

Autor: HRT

Srijeda, 29. ožujka na Drugom

Srijeda, 29. ožujka na Drugom

Foto: Sakralne građevine / dokumentarna serija

Iz programa HTV-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Nacionalna kazališna prvakinja Ksenija Prohaska gošća je talk showa U svom filmu. S istinskom divom koja je svojim glumačkim bravurama oduševljavala Hollywood, ali i kazališnu publiku diljem svijeta i to na nekoliko svjetskih jezika razgovara Tončica Čeljuska. Emisija slijedi u 20:15, a prethodno emitirana izdanje talk showa možete pronaći na multimedijskoj platformi HRTi

U 21:10 ne propustite pretposljednji peti nastavak dokumentarne serije Tajne svemira. U samo jednoj generaciji promijenila se naša sposobnost traženja planeta izvan Sunčevog sustava. Suvremenom tehnikom i teleskopima planetarni znanstvenici pronašli su tisuće egzoplaneta u našem svemiru, a mnogi od njih imaju savršene uvjete za život. Hoćemo li pronaći Zemljinu blizanku?   

Priču o istinskom arhitektonskom dragulju koji već 140 godina fascinira arhitekte donosimo u dokumentarnom filmu Sagrada Familia - Gaudíjevo remek-djelo koji je na rasporedu u 23:20.  

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Prije 2.500 godina čovjek zvan Gautama postao je Buda, Prosvijetljeni. Tristo godina poslije njegov kult stvorio je prve svete građevine u Aziji. Budino učenje proširit će se azijskim kontinentom i utjecat će na sakralnu arhitekturu koja čovjeka stavlja u središte svijeta. U 20:15 emitiramo prvu epizodu dokumentarne serije Sakralne građevine: Azijski hramovi - ljudi, priroda i bogovi.  

Akcijska komedija Špijun iz susjedstva s legendarnim Jackiejem Chanom u glavnoj ulozi na rasporedu je u 21:10. Film iz 2010. godine nastao je u režiji Briana Levanta.  

Karen je i dalje u pritvoru i čini se sve više krivom. Forenzičari na Mattyjevoj jakni pronalaze vlakna s njezine odjeće te je prisiljena priznati da se sukobila s njim nedugo prije njegove smrti. Zbog Mattyjevog nemilosrdnog ismijavanja i maltretiranja Bethany se pokušala ubiti pa Braithwaite posumnja da je njezina majka imala jak motiv za ubojstvo. Dio je to sadržaja posljednjeg nastavka druge sezone uzbudljive kriminalističke serije Nedužna s Katherine Kelly u glavnoj ulozi. Epizodu ne propustite u 22:45.  

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U emisiji Knjiga ili život razgovarat ćemo sa Stankom Andrićem, povjesničarom, piscem, prevoditeljem i urednikom. Čovjekom koji je još tijekom studija francuskog i latinskog jezika objasnio Povijest Slavonije u 7 požara. Povod razgovoru je biblioteka Per speculum koju uređuje. Književnost i pamćenje u suvremenom romanu u Rusiji tema je knjige Moja domovina - SSSR. S autoricom Danijelom Lugarić Vukas s Katedre za rusku književnost razgovarat ćemo o odnosu pisaca prema prošlosti i u kontekstu rata u Ukrajini. Emisiju prikazujemo u 20:35. 

Pričajući iznimnu priču Angele Merkel, dokumentarni film pripovijeda priču o Europi: od pada komunizma do eura, migrantske i COVID krize. Sučeljena sa svjetskim previranjima, Angela Merkel jedina je osoba koja uistinu utjelovljuje dugovječnost moći, političku stabilnost i vrijednosti liberalne demokracije. Dokumentarno ostvarenje U potrazi za Angelom Merkel slijedi u 22 sata. 

U ciklusu Dan žena na Trećem u 23:05 emitiramo bosanskohercegovačko-tursku dramu Aide Begić iz 2017. godine, Ne ostavljaj me. Riječ je o priči o izbjegličkoj krizi iz dječje perspektive. Ovaj treći dugometražni film Aide Begić bio je bosanskohercegovački kandidat za nagradu Oscar.    

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Od Savudrije do Prevlake u 40 minuta Hrvatska danas donosi sve važne događaje i teme s Jadrana putem reportaža, izvještaja i javljanja naših reportera - svakog radnog dana od 17:20. Od 18 sati donosimo pak priče sa zagrebačkih ulica. Velike i važne poput avenija, male i zanimljive poput gornjogradskih prolaza. Gradska politika koja se tiče života građana, događaji koji obogaćuju kulturni i sportski život. Dvadeset minuta rezerviranih za Zagreb, Zagrebačku, Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju.

U 18:20 reporteri kontinentalnog dijela Hrvatske, od Čakovca do Vukovara, donose priče iz svakodnevnog života "zelene" Hrvatske. Najvažnije regionalne vijesti, poljoprivreda i gospodarstvo, kontinentalni turizam i kultura, manifestacije, manjine, zanimljivi ljudi i običaji. Otkrijte kakva je svakodnevica na prostoru omeđenom Murom, Dravom, Dunavom i Savom. 

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!