Ove srijede preporučujemo na televiziji

04.05.2022.

07:41

Autor: HRT

Srijeda, 4. svibnja na Prvom

Srijeda, 4. svibnja na Prvom

Foto: Gluten - neprijatelj broj jedan? / dokumentarni film

Iz programa HTV-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:10 prikazujemo talk show Romana Bolkovića - 1 na 1. S gostom prof. dr. sc. Zoranom Đogašem, nestranački kandidatom HDZ-a za splitskoga gradonačelnika, razgovaramo o njegovim motivima i razlozima za ulazak u bitku za poziciju gradonačelnika te kako vidi protukandidate i političku scenu Splita.  U videoteci multimedijske platforme HRTi možete pogledati i prethodnu emisiju.  

U 21:05 slijedi dokumentarni film Gluten - neprijatelj broj jedan?  Pšenica je bila temelj nastanka prvih civilizacija, a danas na velik broj ljudi djeluje štetno.  Kako to da odjednom mnogi više ne podnose žitarice koje su izrazito bogate proteinima? 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Od 20:50 prenosim uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka Real Madrid - Manchester City. Uvodna emisija na rasporedu je u 20 sati. Prva utakmica bila je neviđen spektakl, što nas tek čeka u uzvratu na mitskom Bernebeuu?

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:35 u povodu smrti akademika Đure Sedera prikazujemo emisiju Intervju tjedna (2015.). Od Gorgone do Posljednje večere, od asketske monokromije do kolorističkih eksplozija, od geometrije do figuracije, od slikarstva do poezije, kreće se jedan od najživahnijih i najživotnijih slikarskih opusa hrvatske suvremene umjetnosti. Akademik Đuro Seder za HTV3 dao je ekskluzivan, retrospektivni intervju.

Neposredno prije možete pogledati i dokumentarni film Đuro Seder: Suvremenici. Autor crnih i minimalističkih slika iz vremena enformela danas slika snažnom gestom i jakim bojama. Njegov je atelijer smješten u prostoru nekadašnjeg atelijera učitelja Tartaglie kamo, premda u mirovini, svakodnevno odlazi i radi.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

Podsjetimo, odnedavno smo počeli i s prikazivanjem nove emisije Hrvatska danas. Emisija se emitira od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20.

Gledajte televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!