07:16 / 04.09.2021.

Autor: HRT

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U emisiji Tisuću bisera od 10.05, koja se realizira iz HRT studija u Puli, govorimo o sezoni u Nacionalnom parku Brijuni. Osvrnut ćemo se i na europski projekt "Novo ruho Brijuna" u sklopu kojega je izgrađen katamaran za otočje, a do idućeg proljeća uredit će se i sedam smještajnih jedinica na Malom Brijunu koje će biti otvorene za javnost. Bili smo i u noćnom ronjenju na području Bala koje je, uz dnevno, sve popularnije među ljubiteljima ronjenja. Vodimo vas i u Rabac - gradić na istočnoj obali Istre koji je sredinom 19. stoljeća bio malo ribarsko mjesto sa samo nekoliko kuća.

U emisiji U sobi s pogledom od 11.05 gost je naš suvremeni pisac Zoran Ferić.

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: U sobi s pogledom / HR1

U emisiji Vrijeme za glazbu od 12.20 emitiramo drugi dio razgovora s Davorom Bunčićem iz sastava BE HA VE koji je objavio novi album "Our Songs".

U terminu Radio scene od 18.05 emitiramo djelo Mire Gavrana Što da radim sa životom? U svojem neposrednom stilu, osjetljivom za sudbine, priče i detalje iz svakodnevice, Gavran u monodramskoj formi ispisuje priču o životnoj putanji mladog čovjeka koji nije pristao na svijet u kojem moraš željeti ono što se "danas nosi": izgradnja uspješne karijere svim sredstvima, natjecateljstvo kao životni credo i zanemarivanje vlastitih unutarnjih potreba.

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Vrijeme za glazbu / HR1

U emisiji Etnoton od 19.25 govorit ćemo o "Ethno Croatia" u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži koji se održao u Grožnjanu, te o programu "Ethno O.T.J" koji se u isto vrijeme održao u Grožnjanu. "Ethno O.T.J." održan je kao seminar u trajanju od tri dana namijenjen mladim organizatorima etno radionica.

U terminu Priče za velike i male od 19.48 pripremili smo priču Tihomira Horvata Ples u šumi.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 20.45 možete pratiti prijenos utakmice kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo: Slovačka - Hrvatska.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u Operi na Trećem poslušajte snimku s festivala Due Mondi u Spoletu. Na programu je bila opera oratorij u dva čina Kralj Edip Igora Stravinskoga. Solistima, Zborom Santa Cecilia i Orkestrom Santa Cecilia ravna Pascal Rophe.

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Opera na Trećem / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!