07:16 / 11.09.2021.

Autor: HRT

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U ovotjednoj Inventuri od 9:05, uz pojedinosti o uhićenjima u Međimurju, još donosimo: Po babi i po stričevima – direktorica kutinske tvrtke Eko Moslavina zapošljavala stranački podobne i njihovu rodbinu, kako tvrdi, po nalogu lokalnih šefova HDZ-a i HSLS-a; oni optužbe odbacuju, zviždačica sve prijavila USKOK-u. Treća sreća ili nastavak sudske sage? – hoće li Vrhovni sud, nakon dva propala, u trećem pokušaju dobiti novog predsjednika, uskoro će odlučiti Sabor; petero kandidata predstavilo svoje programe na sedmosatnoj sjednici Odbora za pravosuđe, ali glasovanje odgođeno.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Kao pijani milijarderi – prošla zagrebačka vlast ostavila crnu rupu u gradskom proračunu, a aktualnom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću financijske kosture koji ispadaju iz ormara. Najavljen rebalans, nova vlast uspjela nagrebati 400 milijuna kuna ušteda. Kvaka 22 – vodstvo SDP-a na mukama kako četvero izbačenih zastupnika maknuti i iz saborskog kluba, koji ne žele sami napustiti, a prema Poslovniku je potrebna njihova privola; nepoželjne može izbaciti i Klub, ali je pitanje ima li većinu u njemu sadašnji ili bivši predsjednik stranke.

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Intervju tjedna / HR1

Europa je ušla u četvrti val korone, a Hrvatska je ponovo "u crvenom" zbog porasta broja zaraženih. Hoće li se mjere pooštravati, kako je zdravstveni sustav pripremljen za jesen i zimu s obzirom da dolazi i gripa, i kako će to utjecati na gospodarstvo? O tome ćemo, ali i o izboru predsjednika Vrhovnog suda, stanju u policiji i mogućim političkim preslagivanjima na političkoj sceni i sigurnosnim izazovima za Europu i Hrvatsku nakon pobjede talibana u Afganistanu u Intervjuu tjedna od 10:05 razgovarati s Davorom Božinovićem, potpredsjednikom vlade i Načelnikom stožera za civilnu zaštitu. 

I ove će godine brojni hodočasnici iz Hrvatske a i šire doći u Udbinu na proslavu Dana hrvatskih mučenika. On će biti proslavljen svečanim euharistijskim slavljem ispred Crkve Hrvatskih mučenika, koje prenosimo od 10:30, a predvodit će mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Bračni par Gordana i Miroslav Evačić dosad je objavio 12 studijskih albuma, a posljednji "Dan i noć" iskoristili smo kao povod za razgovor. U današnjoj emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo prvi dio tog razgovora.

U emisiji Na pragu uspjeha od13:10 predstavit ćemo pijanista Dmitrija Sina, dobitnika 6. nagrade na Natjecanju kraljice Elizabete 2021.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 uz ostalo donosimo: dopunski manjinski izbori održat će se trećega listopada, ali i prijevremeni izbori za Gradsko vijeće Grada Pazina. Trinaestoga rujna, počinje popis stanovništva. Državni zavod za statistiku provest će prvi digitalni popis stanovništva, kućanstva i stanova u Republici Hrvatskoj - udruge nacionalnih manjina pozivaju pripadnike nacionalnih manjina na izjašnjavanje svoje pripadnosti i mogućnost samopopisivanja putem sustava e-građani. U Markovcu Našičkom večeras će se održati tradicionalna večer polesnjaka - manifestacija koju Matica Slovačka iz toga mjesta posvećuje tradicionalnom slovačkom jelu od krumpira koje je prehranilo generacije Slovaka.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o Ladovom programu za mjesec rujan te najaviti festival "Lado na Mažurancu" koji će se održati 16. i 17. rujna na nekoliko zagrebačkih lokacija. Sugovornica nam je Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica ansambla Lado.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Nade Iveljić Vesela palačinka.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige možete pratiti i to od 17 sati Dinamo – Šibenik te od 19:05 Rijeka – Slaven Belupo, drugo poluvrijeme poslušajte na Prvom programu Hrvatskog radija.

Od 20 sati prenosimo drugu večer 56. Festivala kajkavskih popevki, dijela tradicionalne manifestacije Tjedan kajkavske kulture, posvećenu Novim popevkama. Festivalskim orkestrom ravnat će Siniša Leopold i Antun Tomislav Šaban.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 21 sat prenosimo Inauguracijski koncert Festivala grada kapetana u Orebiću. Sudjeluju Jose Cura, tenor i dirigent Kristina Kolar, sopran. Marija Jelić, sopran I Barbora Kubikova, gitara, a Marija Ramljak je dirigentica. Slušat ćete djela Ginastere, Guastavina, Puccinija, Verdija, Hateza, Tijardovića.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!