08:02 / 18.09.2021.

Autor: HRT

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Hrvatska se priprema za uvođenje eura od 1. siječnja 2023. godine. Što sve treba pripremiti narednih 15 mjeseci kako bi konverzija prošla glatko? Koliko će koštati prelazak na euro i tko će to platiti? Jesu li gospodarske i političke okolnosti u Europskoj uniji pogodne za takav prelazak i što bi ga moglo usporiti ili odgoditi? Tko će biti gubitnici, a tko dobitnici uvođenja eura? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05, a gost je Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke. 

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Intervju tjedna / HR1

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira se iz HRT studija u Splitu, poslušajte: U Visu turistička sezona još uvijek traje. U Bolu se priprema dogradnja luke. Komiža dobiva novi dječji vrtić. Stanovnici trogirskih otoka Drvenik Veliki i Drvenik Mali bez stalnog liječnika.

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: U sobi s pogledom / HR1

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gost je glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš.

Od 12:10 ističemo izravni prijenos obilježavanja 30. obljetnice bitke za Vukovar. 

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Na pragu uspjeha / HR1

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo pijanista Vitalija Starikova, dobitnika 5. nagrade na Natjecanju kraljice Elizabete u Bruxellesu 2021.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 uz ostalo donosimo: Potpredsjednik Vlade Boris Milošević pozvao je građane da iskoriste mogućnost samopopisivanja i da je važno da se svi mogu slobodno izjasniti o svojoj nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

I udruge nacionalnih manjina pozivaju pripadnike svojih zajednica da se izjasne kao pripadnici nacionalne manjine. U Zagrebu je predstavljena monografija profesora Zlatka Karača sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta, "Studije o arhitekturi sinagoga u Hrvatskoj".

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U terminu Radio scene od 18:05 premijerno emitiramo djelo Đure Sudete Rađanje čovjeka. Dramatičan i potresan monolog čovjeka koji razmišlja o okolnostima u kojima je postao to što je u trenutku ispovijedi. Obiteljske prilike u kojima se ističe mračan lik oca, nježna, slaba majka, proganjanje od primitivne seoske zajednice, a potom gradsko licemjerje, te uvijek prisutna neimaština pridonijele su teškom odrastanju i oformljavanju osobe budućeg mladog intelektualca.

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o Dunji Knebl, te slušati glazbu u njezinoj izvedbi.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo japansku priču Gospodin Sretna Slamka.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2) 

Na Drugom programu prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige možete pratiti i to od 17 sati Slaven Belupo - Istra te Šibenik – Lokomotiva od 19:05.

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Opera na Trećem / HR3

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u Operi na Trećem slušat ćete snimku opere Gioaccina Rossinia: Elisabetta, regina d'Inghilterra, s Rossinijevog opernog festivala u Pesaru. Solistima, Kazališnim zborom Ventidio Basso i Nacionalnim simfonijskim orkestrom RAI ravna Evelino Pido.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!