Ove srijede preporučujemo

29.09.2021.

08:06

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Post-covid demokracija i solidarnost središnja je tema 14. Festivala subverzivnog filma koji u nedjelju počinje u Zagrebu. Zašto Clint Eastwood i u 91. godini plijeni svojom pojavom na velikom ekranu? Kako smo u filmu Respect o kraljici soula Arethi Franklin dobili tek jednu u nizu pomalo beskrvnih glazbeno-filmskih biografija? O tim temama razgovaramo u emisiji Licem u lice od 10:05.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Od 11:30 prenosimo svečanost obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila. Uz prigodna obraćanja glavnog ravnatelja policije i ministra unutarnjih poslova, na svečanosti će se dodijeliti i MUP-ove godišnje nagrade i priznanja.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U kakvoj su vezi životinje i potresi poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

U emisiji Oko znanosti 13:10 na primjeru grada Poreča i okolice, govorimo o oskudici pitke vode na površini krša, zašto ona ponire i kako su se tim problemom ljudi nosili.

Po vašem izboru
od 16:05 slušat ćete album The Joshua Tree iz 1987. irske rock skupine U2.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Željke Brajša Mišić i violina.

U večerašnjoj emisiji Uvijek Prvi od 20:15 vodimo vas na 5. Festival strašila koji se prošlog vikenda održao u Društvenom centru Opatija općine Pokupsko, a dio je projekta Pokupsko u srcu Udruge Kupa rijeka života. U drugom dijelu prisjećamo se djetinjstva kroz izložbu Mali leteći medvjedi u sklopu velike izložbe Igračke – djetinjstvo zauvijek koju možete pogledati u Etnografskom muzeju u Zagrebu. U rubrici Reci nešto predstavljamo izazov "365 dana hrvatske književnosti" kojega je pred sebe, u godini čitanja, stavila kazališna redateljica Frana Marija Vulić Vranković.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U emisiji Ovo malo duše od 18:35 tema je La Verna - Palijativna skrb Zagreb, u susret međunarodnom danu Palijative. Gošće emisije su Olivera Kapetanović, socijalna radnica u udruzi i Antonija Bobić Lazić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Govorit ćemo o besplatnoj pomoći volontera obitelji umiruće osobe, ali i u vrijeme žalovanja, nakon smrti člana obitelji, te psihološkoj pomoći djeci tijekom palijative i hospicija. Najavit ćemo projekt zaČin Ljubavi na Cvjetnom trgu u Zagrebu za 9.10. 2021.

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Ovo malo duše / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati možete pratiti Tribinu Trećeg program iz studija Bajsić na Prisavlju. Tema je Građanski odgoj: opismenjavanje ili indoktrinacija? Gosti tribine su Aleksandar Musić, Marko Paradžik i Dijana Kovačević. Moderator tribine je Matija Štahan.

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Foto: Tribina Trećeg programa / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!