11:52 / 09.10.2021.

Autor: HRT

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Aktualne teme i događaje koji su obilježili tjedan ove subote u emisiji Inventura od 9:05 pod povećalo stavljaju Ivana Šubarić i Ivica Ružičić. U ovotjednoj emisiji donosimo: Raspad sistema - zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zbog nesuradnje smijenio iz Uprave Holdinga menadžerski dvojac koji je sam postavio. Ante Samodol pak iznio optužbe o kršenju dogovora i sukobu interesa.

Tko je i po čijem nalogu tukao migrante uz granicu s BiH? Snimke, na kojima muškarci s fantomkama i u odorama nalik policijskima, palicama tuku migrante, šokirale Hrvatsku i Europu. Iz Vlade tvrde da policija nije dobila naredbu da tuče migrante te da rade isključivo prema slovu zakona. Čekaju se rezultati istrage.

Nakon višemjesečnih sukoba i žestokih obračuna između Pantovčaka i Banskih dvora bliži se kraju saga o izboru predsjednika Vrhovnog suda. Vladajući pregrizli i podržali prijedlog predsjednika Zorana Milanovića da Vrhovni sud vodi Radovan Dobronić. Hoće li predsjednik i premijer zaratiti zbog imenovanja veleposlanika?

Na putu prema dolje - predsjednik SDP-a Peđa Grbin i stranačko vodstvo izbacili iz stranke još sedmero zastupnika, koji su označeni kao kolovođe pobune, te raspustilo saborski klub; izbačeni, među kojima i bivši predsjednik Davor Bernardić, osnovali su svoj Klub zastupnika.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Inventura - tjedan pod povećalom / HR1

Hoće li najavljeni novi Zakon o sukobu interesa biti korak naprijed ili korak natrag? Smanjuju li se njime ovlasti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa? Treba li Povjerenstvo imati dubinski uvid u imovinu dužnosnika? Gubi li se novim izmjenama smisao postojanja Povjerenstva? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05, a gošća je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Intervju tjedna / HR1

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira se iz HRT studija u Puli govorimo o odličnoj nautičkoj sezoni. Bili smo i u Taru gdje počinje izgradnja i uređenje ribarske luke Santa Marina koja će postati jedna od najmodernijih izvoznih luka na sjevernom Jadranu. - U emisiji govorimo i o unaprjeđenju malog priobalnog ribolova za što je Istarska županija dobila europski novac. Projektom se nastoji sačuvati riblji fond, poboljšati položaj malih ribara i valorizirati njihov ulov.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gost je kazališni redatelj Ivica Buljan.

Stefan Lupino
je fotograf, slikar, kipar, sportaš, humanitarac i rocker u duši. Kako spaja sve navedeno, poslušajte u emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 u razgovoru koji je zabilježio Tomislav Goluban.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo pijanista Sergeja Redkina, dobitnika 2. nagrade na Natjecanju kraljice Elizabete u Bruxellesu 2021.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 uz ostalo poslušajte Predstavnici nacionalnih manjina sustavno pozivaju pripadnike svojih zajednica da se izjasne kao pripadnice i pripadnici nacionalne manjine - o tome će danas u ime mađarske manjine govorit Zoltan Balaž Piri, a u ime bugarske Raško Ivanov.  Treću godinu zaredom u Osijeku je listopad - mjesec njemačke kulture. - Budi rudar na jedan dan! - naziv je to programa, a ujedno i pozivnica, da sutra posjetite Rude, Središnja knjižnica Srba organizira peti Festival dječje ilustracije - ovogodišnja tema su djela Miroslava Mike Antića, a cilj je uvijek isti - potaknuti djecu na čitanje i kreativno izražavanje ilustracijama.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o glazbeniku, skladatelju i kantautoru, Bruni Krajcaru, te slušati glazbu u njegovoj izvedbi.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Senke Dodig: Čudnovata kuća ću.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 13 sati emisija Sve najbolje predstavlja i promovira najbolje programske sadržaje (zabavni, kulturni, sportski…) koji su emitirani tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija u 20 sati možete pratiti izravni prijenos koncerta iz ciklusa Sfumato iz crkve Bezgrješna Srca Marijina na Jordanovcu, Zbor HRT-a pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija udružuje se sa Zagrebačkim solistima u programu posvećenom dvojici suvremenih hrvatskih skladatelja: Srećku Bradiću i Silviju Foretiću.

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Foto: Sfumato / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!