17:20 / 15.10.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Ne stišavaju se reakcije na odluku Vrhovnog suda u slučaju Fimi medija, u kojoj je krivim proglašen bivši premijer Ivo Sanader, a odgovornim HDZ. Bi li se predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, trebao ispričati građanima zbog tadašnjeg HDZ-a? Što presuda znači za odnos političkih snaga? Što je presudilo da se 2010. uopće krene u istragu protiv bivšeg premijera? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05, a gošća je Jadranka Kosor, bivša premijerka i bivša predsjednica HDZ-a.

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, a koja se realizira se iz HRT studija u Dubrovniku, govorimo o aktualnostima projekta Regionalnog vodovoda Neretva-Pelješac-Korčula-Lastovo-Mljet i o znanstvenom skupu posvećenom propitivanju korčulanske legende o Crnomirima. Podsjećamo i na izvedbu opere Opsada Korčule kojom se obilježila 450. obljetnica obrane otoka od napada Turaka, a predstavljamo i dubrovačkog slikara Viktora Šerbua.

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Subotom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Intervju tjedna / HR1

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gošća je autorica brojnih knjiga o zdravoj prehrani Jadranka Boban Pejić.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo pijanista Jonathana Fournela, dobitnika 1. nagrade na Međunarodnom natjecanju Kraljice Elizabete u Bruxellesu 2021.

U emisiji za nacionalne manjine, Multikultura, od 16:05 uz ostalo poslušajte: Savjet za nacionalne manjine i Vladin ured za manjine i ljudska prava u Splitu su održali seminar "Unapređenje provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina te uloga vijeća i predstavnika nacionalnih manjina". "Srbi u Imotskoj krajini", naziv je knjige autora Božidara Simića koja je predstavljena u Splitu u okviru obilježavanja dana Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije. U osječkom Kulturnom centru otvorena je izložba "U dva svijeta - 25 njemačkih priča". Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i ove godine organizira konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja "Da se nikad ne zaboravi".

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o početcima etno glazbe u Hrvatskoj. Sugovornica nam je gospođa Dunja Knebl, jedna od začetnica hrvatske etno scene.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo armensku narodnu priču Lisica i rep.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 13 sati emisija Sve najbolje predstavlja i promovira najbolje programske sadržaje (zabavni, kulturni, sportski…) koji su emitirani tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati možete slušati snimku opere u 4 čina Posljednji intermezzo Berislava Šipuša. Solistima, Zborom HNK Zagreb i Orkestrom HNK Zagreb ravna Berislav Šipuš.

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Opera na Trećem / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!