08:24 / 27.03.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1) 

Još jedni lokalni izbori proći će bez teritorijalnog preustroja Hrvatske. Zašto nema političke volje da se smanji broj jedinica lokalne samouprave? Tko od toga najviše profitira i gdje je tu interes građana? Koliko bi racionalnije bilo da je Hrvatska podijeljena na regije umjesto na županije? Odgovore na ta pitanja poslušajte u emisiji Intervju tjedna od 10:05. Gost je Ivan Koprić s Katedre za upravnu znanost Pravnog fakulteta u Zagrebu.

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz studija Radio Splita, donosimo: Projekt izgradnje ceste Pučišća - Povlja provodi se predviđenom dinamikom. Projekt Centar za posjetitelje Modra špilja - Biševo, vrijedan 27 milijuna kuna, podupire i Splitsko-dalmatinska županija. Svpetrvs hoteli (Supetrus) za Uskrs očekuju prve ovogodišnje goste. Bolu nagrada za video Windsurfing na turističkom sajmu u Berlinu.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo Kvartet Ares koji je nastupio na 54. tribini mladih glazbenih umjetnika Darko Lukić.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:03 poslušajte: Obrazovane Romkinje, osnažene romske zajednice, naziv je to projekta koji je počeo proteklog tjedna u Međimurju i provodi ga Savez Roma u Republici Hrvatskoj, Kali Sara. Hrvatsko-češko društvo objavilo je knjigu Češka na dlanu, a autori su Franjo Vondraček i Marijan Lipovac. Govor nas još uvijek - spaja! Geslo je to Zajednice Talijana Dante iz Kutine, čiji su preci došli na područje zapadne Slavonije iz Belluna.

U terminu Radio scene od 18:05 emitramo djelo Marina Carića Otok. Hvarski amarcord, duhovit, nježan i mudar, posvećen djetinjstvu, kao otoku u moru života i kazalištu kao otoku iluzije u moru realiteta. U originalnoj formi Otok je montirani niz vinjeta ispovijednog i dokumentarističkog rakursa koje prate životni luk - od najranijeg djetinjstva do doba odraslosti.

U emisiji Etnoton od 19:25 slušat ćemo etnoglazbu u izvedbi hrvatskih glazbenika. Slušat ćemo izvedbe skupine Afion, zatim etnosastav Kazan, a čut ćemo i pazinsku etnoskupinu Veja.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Tee Gjergjizi Agejev Vješti krojač.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati možete slušati emisiju Svakom loncu poklopac koja je zamišljena kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Od 18 sati pratite prijenos kvalifikacijske nogometne utakmice za Svjetsko prvenstvo Hrvatska – Cipar.

Subotom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Subotom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Svakom loncu poklopac / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 18:55 u emisiji Opera na Trećem izravno prenosimo premijernu predstavu nove ovosezonske produkcije opere Otello Giuseppea Verdija, iz Gran Teatrea del Liceu u Barceloni. U naslovnoj ulozi je Gregory Kunde, Krassimira Stoyanova pjeva ulogu Desdemone, a Jago je Carlos Alvarez. Dirigent je Gustavo Dudamel.

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Opera na Trećem / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!