08:00 / 10.04.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Smrt djevojčice u Novoj Gradiški i napad na socijalne radnike u Ivanić gradu ponovo otvara niz pitanja o problemima u sustavu socijalne skrbi. Gdje su glavni problemi, zašto se stvari sporo mijenjaju i kakve posljedice ovakvi događaji ostavljaju na društvo razgovarat ćemo u Intervjuu tjedna od 10:05. Gost je Nino Žganec s Katedre za socijalni rad Pravnog fakulteta u Zagrebu.

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz studija Radio Rijeke, razgovaramo s direktoricom Turističke zajednice Cresa Sanjom Živanović o nadolazećoj sezoni no i danima janjetine koji se tradicionalno održavaju krajem travnja. Dogradonačelnik Cresa Marin Gregorović ispričao nam je detalje oko pedijatrijske skrbi u gradu Cresu i prisutnosti pedijatrice koja će na raspolaganju najmlađima biti svake subote.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo violončelista Andreia Ioniță i pijanisticu Naoko Sonoda.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:03 poslušajte: 8. travnja u Hrvatskoj je svečano obilježen Svjetski dan Roma. Dobitnik ovogodišnje nagrade Kali Sare je premijer Andrej Plenković zbog, istaknuto je, doprinosa poboljšanju statusa romske zajednice u Hrvatskoj. Židovske općine u Hrvatskoj u spomen na šest milijuna Židova stradalih u nacističkim i fašističkim logorima tijekom Drugog svjetskog rata obilježile su Jom Haoša - Dan stradanja i junaštva.

U terminu Radio scene od 18:05 emitramo djelo Ulderika Donadinija Bauk. Glavna ličnost je Serafin Skok koji ispovijeda svoje najintimnije doživljaje, u stvari ekscese ludila i abnormalnosti. Proza ima i autobiografske elemente slikajući mračne strane duše nesretnog Donadinija.

U emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o Cinkušima i slušati njihovu glazbu. Sugovornik nam je Nebojša Stijačić, gitarist Cinkuša.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Jozefine Barić Vjerni prijatelj.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati možete slušati emisiju Svakom loncu poklopac koja je zamišljena kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Subotom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Subotom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Svakom loncu poklopac / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 19 sati u Operi na Trećem iz arhivske ponude njujorškoga Metropolitana večeras ćemo slušati operu u tri čina Kavalir s ružom Richarda Straussa, izvedenu i emitiranu 13. svibnja 2017. U glavnim su ulogama sopranistice Renée Fleming i Erin Morley, mezzosopranistica Elina Garanča i bas Günther Groissböck. Dirigent je Sebastian Weigle.

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Opera na Trećem / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!