08:25 / 17.04.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Kako je koronapandemija utjecala na djecu i mlade? Postaju li depresivni, anksiozni, agresivni? Može li online nastava zamijeniti socijalizaciju koju donosi boravak u školi? Kako se roditelji nose s pritiskom koji je donio novi način života? Traže li obitelji psihološku pomoć? O posljedicama koronakrize na život mladih razgovara ćemo u Intervjuu tjedna od 10.05. Gošća je klinička psihologinja Tanja Sever, a emisiju uređuje i vodi Jasmina Popović.

U emisiji Tisuću bisera od 10.30, koja se realizira iz studija Radija Pula, govorimo o nastavku ulaganja u atraktivno pulsko priobalje na području Svete Katarine - Monumenti gdje bi do početka sezone trebala biti izgrađena prva luksuzna marina. Bili smo i na Malom Brijunu koji bi potkraj godine napokon trebao biti otvoren za javnost. Ondje je naime, u tijeku uređenje nekadašnjih austrougarskih vojnih spavaonica u sklopu projekta Novo ruho Brijuna. Donosimo i priču o najstarijem svjetioniku na Jadranu - Savudriji koji je na današnji dan prije točno 203 godine prvi put zasvijetlio.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13.10 predstavit ćemo laureate Međunarodnog natjecanja ARD u Münchenu: klavirski duo Ani i Nia Sulkhanishvili i violista Diyanga Meia.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16.03 poslušajte: Srpsko narodno vijeće predstavilo bilten Historijski revizionizam - govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2020. Otvoreni su Tjedni jednakosti u Hrvatskoj. Cilj im je upozoriti na višestruke marginalizacije Romkinja i Roma. U Puli kod Svemirskog istraživačkog centra otkrivena je treća u Hrvatskoj bista Juriju Gagarinu, prvom čovjeku koji je letio u Svemir.

U terminu Radio scene od 18.05 emitramo djelo Zorana Ferića Otok na Kupi. Novelu Otok na Kupi, iz nagrađivane knjige Anđeo u ofsajdu, poslušat ćemo u radiodramskom obliku. Teška ratna tema na "ferićevski" je način očuđena i višestruko zanimljivo obrađena i kroz dramatizaciju Eduarda Tomičića Buntaulia, i redateljsku postavku Dragutina Klobučara.

U emisiji Etnoton od 19.25 slušat ćemo glazbu u izvedbi Dunje Knebl te etnoskupine Veja iz Pazina.

U terminu Priče za velike i male od 19.50 čut ćete priču Ratka Bjelčića Jedna je planina htjela biti otok.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati možete slušati emisiju Svakom loncu poklopac koja je zamišljena kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Subotom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Subotom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Svakom loncu poklopac / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u Operi na Trećem možete slušati snimku iz milanske Scale muzičke drame u jednom činu Saloma Richarda Straussa. U glavnoj postavi Elena Stikhina i Wolfgang Koch. Solistima i Orkestrom Scale ravna Riccardo Chailly.

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Opera na Trećem / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!