08:06 / 01.05.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HR

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Od 8:45 možete pratiti izravni prijenos obilježavanja 26. godišnjice vojno-redarstvene akcije Bljesak iz Okučana.

U sobi s pogledom
od 11:05 gost je liječnik i akademik Zvonko Kusić.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 predstavit ćemo pijanista Alberta Cano Smita, mladog rezidencijalnog glazbenika Fondacije La Pedrera u Barce.

Posebnu emisiju posvećenu obilježavanju 26. godišnjice vojno-redarstvene akcije Bljesak u Okučanima ističemo od 15:30.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:03 poslušajte: Na lokalnim izborima koji će se održati u nedjelju, 16. svibnja bira se i 12 zamjenika župana, 18 zamjenika gradonačelnika i 36 zamjenika načelnika Općina iz redova nacionalnih manjina. Birači trebaju biti upisani u registar birača koji je otvoren do 5. svibnja i dobro je pravodobno provjeriti i po potrebi dopuniti ili ispraviti podatak o svojoj nacionalnoj pripadnosti upisan u registru birača. Registar je dostupan i na internetu. Birači pripadnici i pripadnice nacionalnih manjina glasaju za iste liste i kandidate kao i sve biračice, a dodatno imaju pravo birati i kandidate iz redova nacionalnih manjina.

Vjernici koji najveći kršćanski blagdan, Uskrs, slave prema julijanskom kalendaru sutra slave uskrsnuće Isusa Krista. Danas je Velika subota i dan posta. Vodimo vas i u Pemiju - lokalno stanovništvo tako naziva Ivanovo Selo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Najstarije je to češko naselje u Hrvatskoj. Osnovali su ga 1825. godine doseljenici s područja tadašnje Češke, Moravske i Šleske.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Na spomendan sv. Josipa radnika u organizaciji Vlade RH i suorganizaciji Vojnog ordinarijata održat će se u Zavjetnoj crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu misno slavlje za sve poginule branitelje stradale u Vojno-redarstvenoj akciji Bljesak prije 26 godina. Od 17:30 misu će služiti vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan. Spomenut će se i civilnih žrtava stradalih u raketiranju Zagreba 2. i 3. svibnja 1995. Molit će i za ubijene redarstvenike prije 30 godina u Borovo naselju. Na misi će pjevati Klapa HRM Sv. Juraj i Klapa MUP-a sv Mihovil.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Želimira Hercigonje Sovica Paka.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati možete slušati emisiju Svakom loncu poklopac koja je zamišljena kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Subotom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Subotom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Svakom loncu poklopac / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 19:30 u Operi na Trećem u odgođenom izravnom prijenosu operne sezone Euroradija slušamo operu Faust Charlesa Gounoda, koja je u travnju premijerno postavljena u novoj produkciji u Bečkoj državnoj operi. U naslovnoj ulozi je slavni peruanski tenor Juan Diego Flórez, Kammersaenger Bečke državne opere, koji prvi put pjeva ulogu Gounodova Doktora Fausta. U ulozi Marguerite je australska sopranistica Nicole Car koja ovim nastupom debitira u Bečkoj državnoj operi. Mefista tumači poljski bas-bariton Adam Palka, a Valentina bariton Étienne Dupuis, koji oba također prvi put pjevaju u Bečkoj državnoj operi. Dirigira Bertrand de Billy, koji je dirigirao i premijerom prethodne produkcije Gounodova Fausta u Bečkoj državnoj operi, ostavivši snažan dojam svojim iznijansiranim čitanjem Gounodove partiture.

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Opera na Trećem / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!