08:12 / 05.06.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove subote preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Kako će izgledati politička scena nakon lokalnih izbora? Što očekuje Možemo! i Domovinski pokret? Kada Zagreb može očekivati prve efekte promjene vlasti? Hoće li SDP preživjeti mogući rast popularnosti platforme Možemo! na nacionalnoj razini? Zašto HDZ ne uživa u izbornom rezultatu? Može li vladajuća koalicija ostati stabilna? O tome ćemo razgovarati u Intervjuu tjedna od 10:05 s političkim analitičarom Žarkom Puhovskim.

U emisiji Tisuću bisera od 10:35, koja se realizira iz HRT studija u Splitu, poslušajte: Bol osigurao uslugu antigenskog testiranja za goste. Sućuraj na Hvaru dobiva konačno stalnog liječnika. Nijemac Martin Sachman je šampion hvarskog maslinovog ulja. Djelatnici Hrvatskoga restauratorskog zavoda prisutni su i na Visu.

U emisiji U sobi s pogledom od 11:05 gost je teoretičar filma i sveučilišni profesor Hrvoje Turković.

U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 muziciraju violončelistica Mariona Camats i pijanist Marc Heredia, sudionici ciklusa mladih glazbenika "Prva palača" u Barceloni 2020.

U emisiji Multikultura od 16:05: Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i ove je godine simboličnom podjelom bijelih traka obilježilo "Dan bijele trake" 31. svibnja. Kako izgleda albanska nevjesta? Odgovor nudi izložba "Nevjesta" albanske umjetnice Shiqipe Kamberi iz Prištine koja je otvorena u zagrebačkoj galeriji "Forum". Hrvatsko-talijanska kulturna udruga Dante Aligjeri iz Splita ima novu predsjednicu - Ivanu Fračeski.

U emisiji Etnoton od 19:25 predstavit ćemo vokalni ansambl LIPE iz Siska. Osnova repertoara su im obrade folklornih pjesama, autorske pjesme inspirirane folklorom, ali eksperimentiraju i s jazzom, sevdahom i ostalim vrstama glazbe.

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Subota na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Na pragu uspjeha / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 21 sat možete pratiti prijenos dodjele glazbene nagrade Porin 2021. Iva Šulentić i Ivan Vukušić provest će nas kroz program ovog 28. izdanja, u kojem ćemo gledati i slušati neka od najvećih imena hrvatske glazbe. Na pozornici HRT-a u ulozi prezentera pojavit će se poznate osobe iz glazbenog i glumačkog svijeta, a nagrade će biti dodijeljene u 36 kategorija.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati Operi na Trećem slušat ćete snimku opere LA BOHEME Giacoma Puccinia održane u Metropolitan operi u New Yorku. Solistima, Zborom i orkestrom Metropolitana ravna Alexander Soddy.

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Subotom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Opera na Trećem / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!